Данас посебна сједница Народне скупштине РС

- Народна скупштина Републике Српске данас ће на посебној сједници разматрати Информацију о неуставној трансформацији дејтонске БиХ и утицају на положај и права Републике Српске.

Република Српска 11.11.2019 | 08:16
Данас посебна сједница Народне скупштине РС
Седма посебна сједница, на чијем је дневном реду само једна тачка, најављено је на сајту Народне скупштине.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић рекао је раније да очекује да ће на посебној сједници парламента бити усвојени закључци чији ће циљ бити превализажење кризе у функционисању власти на нивоу БиХ.

Чубриловић је рекао да очекује да посланици, чије странке имају сједиште у Републици Српској, оставе по страни страначке разлике и да у духу саборности и слоге дођу до закључака којим ће бити обавезани посланици, органи власти у Српској и њени представници на нивоу БиХ.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је очекивање да ће сви посланици на посебној сједници Народне Скупштине показати довољно политичког јединства о стварима стратешки важним за Српску.

"Очекујем од свих парламентраних политичких партија у Републици Српској да покажу одговорност према Дејтонском споразуму, дејтонској позицији Републике Српске и да сви желе да бране ту њену позицију", рекла је Цвијановићева.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Игор Жунић рекао је да ће се на посебној сједници обратити представник владајуће већине у Скупштини, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и представници политичких партија.

Жунић је објаснио да је информација, која ће бити разматрана на приједлог скупштинске већине, преглед континуитета планираног одузимања надлежности Српске и изразио наду да ће то препознати сви посланици и донијети заједнички адекватне закључке у интересу Српске.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је да ће СДС дати допринос на посебној сједници Народне скупштине, а да ће неке одлуке донијети на самом засједању.

Он је најавио да ће бити на сједници у Бањалуци као лидер странке и изнијети своје виђење о предвиђеној теми.

Одговор на уводну информацију која ће се наћи на дневном реду посебне сједнице најавио је и ПДП.

Сједница је заказана у 11.00 часова. 

(Срна)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Рале

11.11.2019 07:39

Ово се ради да опзициу окриве за издају и поданиство сарајеву. У сарајево нико из опозиције несмије ици јер мисле да је све резервисано њима као у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

11.11.2019 08:25

МА ТРЕБА РЕФЕРЕНДУМ РАСПИСАТИ , СРПСКА ЈЕ ОМЦА ОКО ВРАТА ГРАДЈАНИМА БИХ

Name

Оп

11.11.2019 08:53

Они су све издали...

Name

Борац

11.11.2019 07:50

Циркус.нека праве скуптину за депонију нуклеарног отпада.то Додику није витални национални интерес.битни му је Пељески мост. Људи моји унистава нас и расељева систематским.сад му и Четници сметају а Јасеновацку грсдју је дао Хрватској. Додик ради за РХ и Ватикан да унисти РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.11.2019 08:02

Па он је већ толико уништио да не знам ко ће и да ли се може извуци. У РС је безвлашће на сцени. Ни сам МД нема контролу над РС па му је потребна завјеса попут ове да се мало издигне. Његово вријеме је истекло. Само нико му није јавио или се прави да незна ? Да је он каубојима толико важан они би скинули за сат времена .

Name

ЧЕТНИЦИ И ПАРТИЗАНИ

11.11.2019 07:50

ХОЋЕ И ОВИ САД О ЧЕТНИЦИМА И ПАРТИЗАНИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колективна неодговорност?

11.11.2019 07:55

Надам се да це се постовати одлуке "сената".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

11.11.2019 08:10

Ово што Додик преко СНСД-а ради се зове коцкање са будућношћу РС-а. Постоји шанса да се војно РС одвоји, али је иста толико мала да је то буквално занемариво, а друга солуција је укидање РС-а јер оваквим радњама и оним из прошлости показују колико мисле о Дејтонском мировном споразуму и колико лично исти поштују. Немојте заборавити да је Парламент Републике БиХ изгласао и усвојио, па и објавио у службеном гласнику, да у случају да се не поштује Дејтонски мировни споразум, да се исти може раскинути и вратити се Уставу Републике БиХ која је међународно призната прије Дејтона у данашњим границама. Додик иде према овоме и за то ће добити златног љиљана...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МГО

11.11.2019 08:14

Ово је идеална прилика за Драсков и Вукановицев соу,они вјероватно и не знају ста је тема сједнице и по обицају це лупати глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лула

12.11.2019 09:56

МГО,који си ти ГЛУПКО...ТЈ ПРАВИ ГЛУПАН..ТО СТО ТИ ТВОЈИ ВЛАДАЈУЦИ ХОЦЕ ТО ЗА ДРЗАВУ БИХ УОПСТЕ НИЈЕ РЕЛЕВАНТНО..ТЈ ЕНТИТЕТСКЕ СКУПСТИНЕ НА ТО НЕМАЈУ ПРАВО..ТАКО ПИСЕ У ДЕЈТОНСКОМ СПОРАЗУМУ...А СТО ТИ И ТВОЈИ ТАКО ТО МИСЛИТЕ ПА ВИ СЕ ОДВОЈИТЕ И ПРОГЛАСИТЕ НЕЗАВИСНОСТ..ПА НИ ВУЦИЦ НЕ БИ ПРИЗНАО ЈЕР БИ СРБИЈА ДОБИЛА ТАКВЕ САНКЦИЈЕ ДА ЈЕ ОНДА СЕ НЕ БИ ОПОРАВИЛА МАРЕДНИХ 100ГОДИНА... ..

Name

рурални бајо

11.11.2019 08:21

Још један бал вампира, циркус којем се цијели свијет смије

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибар

11.11.2019 08:41

Прочитајте на Фронталу РС јучашње саопштење за јавност ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ, односно, прочитајте шта мисле ЗЕЛЕНИ о овој зајебанцији народа и покушају стављања опозиције под контролу, те шта као неукаљана и национално супер одговорна национална прича предлажу ЗЕЛЕНИ и Лазаревић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко Требиње

11.11.2019 08:57

Таминџија ( због незаслужене повеље Невесиња) и Додик ( због изјава о четницима а и пуно осталог) су на..бали.

ОДГОВОРИТЕ