Додик: Четници су гурали народ под нож усташама

Недавна изјава члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да су четници предавали српске збегове усташама изазвала је реакцију у јавности. Тако су, на захтјев многих читалаца, реаговали и из крагујевачких Погледа, наводећи да је та изјава супротна чињеничном стању. "Ни на Козари, ни ма где, четници нису предавали српске, ни ма чије, збегове усташама. Напротив, они су током целог рата систематски спашавали Србе, као и Јевреје, од усташа (а Јавреје и од Нијемаца), наглашавају у "Погледима".

Република Српска 10.11.2019 | 21:09
Додик: Четници су гурали народ под нож усташама
Српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик, дао је недавно за ТВ Н1 изјаву због које су се многи читаоци обратили “Погледима“, тражећи објашњење.

Та Додикова изјава гласи:

„Ја сам дијете Козаре, васпитан сам на тој врсти приче и страдања у Јасеновцу. Никада нисам могао прихватити и негативан однос сам имао према томе да су четници 1942. на Козари ушли и борили се против партизана и да су заробили збир (збег) које су предали усташама, касније су били поклани у Јасеновцу. Говорим о четницима који су били спремни да свој народ гурну под нож усташама“.

Ова изјава је супротна чињеничном стању. Ни на Козари, ни ма где, четници нису предавали српске, ни ма чије, збегове усташама. Напротив, они су током целог рата систематски спашавали Србе, као и Јевреје, од усташа (а Јавреје и од Немаца).

Четници нису учествовали у немачко-усташкој операцији на Козари 1942. године. Они су се током операције налазили на својим територијама, јужно (Мањача) и источно (Мотајица) од Козаре. На Козари, у лето 1941, Срби су дигли устанак против НДХ под својим националним обележјима, међутим, у зиму 1941/1942, Комунистичка партија Хрватске успела је ове устанике да претвори у партизане под хрватском командом, као и на Кордуну, Банији и у Северној Лици. Звог тога је раног пролећа 1942. на Козари избио грађански рат. Оне територије које су потом остале под командом КПЈ и КПХ, претрпеле су тешке губитке. На својим територијама, четници су заштитили народ.

И то тако, током целог рата није забележен случај да се четници и усташе боре раме уз раме против партизана, али јесте да се партизани и усташе боре раме уз раме против четника. Постоји најмање пет немачких докумената о овоме, из пролећа 1942. у источној Босни. Током тих борби, четници нису успели да сачувају све цивиле и дошло је до познатог масакра у Броду на Дрини, наводи Милослав Самарџић у Погледима.

Иначи, Милослав Самарџић је аутор документарног филма, који је половином октобра приказан у Бањалуци, о команданту Југословенске војске у отаџбини Драгољубу Дражи Михаиловићу.

Аутор је грађу за филм прикупљао 30 година у архивима Србије, Њемачке и Сједињених Америчких Држава.

(БН)

Коментари / 162

Оставите коментар
Name

Поп јовица

10.11.2019 20:15

Скандалозна изјава од стране доде! Она ревитализује усташки злочин јер по њему су за то криви и Срби!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глупи поп...

10.11.2019 20:22

Драги попе у којем контексту си употријебио "ревитализира"?! Ревитализирати, значи оживети, а ја не видим ту логички ток. Можда си хтио употријебити релативизма, или рехабилтира, што би могло имати смисла у твом поимању, у сваком случају твоја је изјава глупља, а можда си само ти глуп!

Name

Истина

10.11.2019 20:30

Апсолутно се слажем јер Додик ради за Хрвате. Истина је где су били четници ту је опстао српски народ. Где је Момчило Ђујић командовао Срби су опстали, а где су били партизани све је поклано од усташа Хрвата.

Name

Ники.

10.11.2019 20:37

Ко це коме веровати..сваки има своју прицу

Name

БЛ

10.11.2019 20:42

Боже сачувај, овај баја је ко вегета. У све се мијеша.

Name

Па

10.11.2019 20:59

С' обзиром на његов инаце сирок спектар манупулисања,ниста изненадјујуце....

Name

Буњо

10.11.2019 21:01

Додик је рођени провокатор и лажов. Мој опанак се могао некада зацрвењети а Милорадов образ никада јер га нема.

Name

Паја

10.11.2019 21:05

Изједначи, нечовјек, усташе и четнике. БОЖЕ сачувај. Нека Додик преброји усташке и комуноусташке српске жртве.

Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

10.11.2019 21:22

ПА КО ЈЕ У ПРАВУ , БАЈА ИЛИ ТРИВИЦКА ГЛЕДЕ ЦЕТНИКА И ЦИЦЕ ДРАЗЕ ? ЗАПРАВО НЕМА НИКАКВЕ РАЗЛИКЕ ИЗМЕДЈУ ПАРТИЗАНА И УСТАСА . ЕВО И У БАЊАЛУЦИ СВЕ СРБИ СА ДНА КАЦЕ ....

Name

Пипо

10.11.2019 21:27

Милорад скида маску теског комуњаре сматрају ци да је време да се стави петокрака јер овако висе непали.Само се питам како це господин Ирине ово да преради и хоцели вратити орден светог саве и далице висе славити славу са господином Иринејом фуј.

Name

Нова Реформска Агенда

10.11.2019 21:33

Ста казе на ово Пејина унука?

Name

Џо

10.11.2019 21:54

Колико се ја разумијем у историју,а то потврдјују и историјске чињенице да су само комунистички и усташки покрет били колаборационистички (сарадња са немцима да би уништили српски народ), а такви подаци за четнички покрет не постоје.Такодје се зна да су комунисти и усташе почели сарадјивати у затворима Краљевине Југославије на рушењу система и доласка на власт. Извините, ако неко има друге чињенице нека их обелодани,али ово што сам навео су неоспорне историјске чињенице за које постоје писмени докази и документи....

Name

Милокрад Додига

10.11.2019 22:05

За разлику од тебе, Драза Михајловиц није био дезертер него јунак!

Name

Партизан

10.11.2019 22:06

Цетници су злотвори. Четници Павла Ђуришича су преко Секуле Дрљевића постали дијелом усташких постројби које су партизани (Срби) растурили код Лијевча поља.

Name

РЕ ПАРТИЗАН

10.11.2019 23:34

Заједно са усташама и дијелом окупаторских снага партизани су у Лијевчу пољу напали Србе који су са четницима оступали према Словенији. Лично сам учествовао на преносу костију када нас локално становништво није хтјело ни водом понудити. Већина посмртних остатака од стране комуниста је извбачена из заједничких гробница и нису нађене. Ако су партизани били Српска војска што никада не покуша напасти Јасеновац. То говори о партизанима тог подручја, сарадника усташа. Снсд и сада ту традицију наставља. У осталом испитајте поријекло ваших челика. Довољно је треће стабло.

Name

Историја

11.11.2019 02:21

Ајте људи пустите будалу. Па ста он има прицати о Козари на ТВ Н1. То мозе само идиот. Само манипулисе и лазе. Он дијете Козаре. Фуј.

Name

дзоо

11.11.2019 05:06

Сто се тице ове теме цовјек је у праву и ја тако мислим Цетници ниста бољи нису били од Устаса па ви СРБУЈТЕ ТО СЛЕДЕЦЕГ ВИЕКА!!

Name

РЕ ПИПО

11.11.2019 05:09

ДАЈТЕ ГОСН ПИПО С ТОМ ТЕРМИНОЛОГИЈОМ О КОМУЊРАМА МАЛО ЛАКШЕ. И ДОСТА ЈЕ ПОДЈЕЛА И ТРЉАЊА ЈЕЗИКА С ИСТОРИЈОМ. АЈТЕ ЉУДИ ДА СЕ ПОЧНЕ НЕШТО РАДИТИ У ТОЈ ЗЕМЉИ.

Name

ХРВАТИ

11.11.2019 05:11

ТАЧНО ЈЕ ДА СУ ХРВАТИ ИСКОРИСТИЛИ СРБЕ У ХРВАТСКОЈ ДА БИ 1945 ПРИЧАЛИ О ОСЛОБОДИЛАШКОЈ БОРБИ.

Name

Србин

11.11.2019 05:36

Партизани су војска Комуниста. Комунисти нису Срби, они су једноставно комунисти. Људи без вјере и нације, једино сто је њима свето је радник. Бар тако лазу. Прицати о партизанима као о Србима је лудост. Партизани/комунисти су одбили да дигну устанак у југославији, цетници су дигли устанак а комунисти тек када је хитлер напао совјетски савез. То се десило много послије капитулације краљевине југославије. Партизани/комунисти су много прије другог свјетског рата па све до напада на совјетски савез сарадјивали са устасама на разбијању сопствене дрзаве. Ко не вјерује нек претрази по интернету ста је радила комунистицка партија југославије од оснивања до напада на Русију. Комунисти су искористили устаске покоље да српску неписмену сиротињу мобилисе у своју партизанску војску. Огромна вецина тих војника су били родјени као Срби али нису свјесни да су се борили за пропаст сопствене навииналне дрзаве. Конацни резултат тога је била подјела југославије по којој пола милиона Срба оставили у хрватској, 1.5 милиина у бих, пола милиона у ЦГ, а на Косово су забранили Србима да се врате након рата. Србију су додатно распарцали на двије покрајине а под пластом колонизације војводине су ослабили додатно Србе у БиХ и Хрватској. Са једне стране намјерно нису отварали фабрике у крајевима одакле су иселили Србе а са друге нудили им радна мјеста и имања по војводини. Последице комунистицке владавине је данасње Косово, Црна Гора, БиХ и етницки циста Хрватска. Прицати о комунистима као о Србима је лудост. То су људи који су на власт досли 1945 а последица њиховог погубног дјеловања Срби се неце ослободити ни до 2045. Унистили су нам вијек.

Name

ВРС

11.11.2019 06:35

Да нам буде јасноо!!! Цовијек има написмено од психијатра ста је и ко је!!' Само се сијетите његови глупи изјава и сви лази у цијели ,и ста је изговорио!!! Он незна о Св. Сави ниста (бламаза), пијесма пукни зоро ( бламаза), и сад вас цуди сто тако прица о цетница !!! За дзаба му је 17 савијетника глуп остаје глуп, скола је небитна он се мозе купити!!' Он је један обицан манипулатор који на залост јос манипулисе са ухљебима и онима који ниста нераде а плата иде!!! Свако нормалан зна о њему све!!! Па он сад да казе цетници су правили веце злоцине од устаса његови кломоглавци би бранили њега и његову изјаву... у то сам сигуран !!!

Name

РЕ ПОП ЈОВИЦА

11.11.2019 07:13

СТА ОН ЗНА О РАТОВИМА? ОН БИ У СВАКОМ РАТУ ПРОФИТИРАО, БИО БИ ДЕЗЕРТЕР И РАТНИ ПРОФИТЕР. ЗА ЊЕГА СУ РАТОВИ И СУКОБИ СПАС. ОН У МИРНОЈ ,НОРМАЛНОЈ, ПРАВНОЈ ЗЕМЉИ НЕБИ ИЗЛАЗИО ИЗ ЗАТВОРА.

Name

РЕ СРБИН

11.11.2019 07:50

МА ДАЈ. КОЧА ПОПОВИЋ ЈЕ БИО ГВИНЕЈАЦ. ЈЕЛ. ШТА ЛУПЕТАТЕ О СРПСТВУ. ДЕВЕДЕСЕТ ПЕТ ОДСТО СТАНОВНИШТВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЈЕ ПРОЧИТАЛО ПОСЛЕДЊИ ПУТ ВЕСЕЛУ СВЕСКУ У 4 РАЗРЕДУ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ И САД СВИ О ИСТОРИЈИ И О НАУЧНОЈ ФАНТАСТИЦИ. НЕ ЛУПЕТАЈ СТАРИ.

Name

075

11.11.2019 08:11

Милораде, ништа се ти не плаши ових коментара јер када дођу избори, подврисни у неком шатору да је Српска држава а знаш да није а нити ће икада бити и подврисни Србија и то је то, стадо је намирено национализмом и онда опет нека четири године "Шуте и трепе, србују и гладују" и још када би коју гајбу пиве понио са собом успјех је још већи! И да, не бој се и данас ти стиже цца 30 милиона КМ из Беча!!

Name

Xx

11.11.2019 08:12

Не цуде ме његове изјаве јер му је историја слабија страна. Сјецате се изјаве за Св. Саву?

Name

сербенда

11.11.2019 09:57

@србин да имас несто у тој празној тинтари не би се потписао светим именом испод ове гомиле небулоза и глупости…и ти и ови твоји набедјени крезави цетникуси са несврсеним курсом за радника на бренти сто овде неказњени лупетају глупости … а сто се тице ове изјаве…крајиски медо је овај пут потпуно у праву историјске цињенице казу а и гомила фотопграфија такодје да су цетници све време рата тесно сарадјивали са устасама…и не само устасама него и са нацистима…и не само на козари него и у истоцној босни, херцеговини а у србији са свабама до задњег дана…па су се скупа са устасама обрели на блајбургу…та сарадња са окупатором и са домацом издајницком багром костала је србе силних зртава… а бн ако претендује да буду озбиљан медиј не би требали да преносе одокативне изјаве набедјених цетницких пискарала као сто је овај самардзиц инаце у слободно време власник и уредник цетницког гласила погледи за које цак ни вук драсковиц висе не писе јер је и он јос одавно дигао руке од тог смеца…а да тај самардзиц и ти погледи несто вреде имали би бар неки какав такав импресум…ако тако наставите испасце да су нас цетници ослободили окупатора и домаце издајницке олоси…

Name

поцетник

11.11.2019 10:57

Боли филм који се снима .Превисе се друзи са папигом. Истина излази на видело.

Name

ре

11.11.2019 11:13

Цијели свијет зна ко су у рату били партизани, а ко усташе и четници. Покушаји искривљавања историје су изгледа само на овим просторима. Такве небулозе нећете чути у Европи. А што рече један, дајте чињенице гдје су то четници водили борбе са Нијемцима. Набројте битке, резултате, маните се шупље приче без доказа.

Name

српска посла

12.11.2019 12:52

Некима су увијек потребни непријатељи ради промоције. Кад нема вањског мора се нац унутрасњи непријатељ. Памет нам је јос увијек у 14том вијеку

Name

Рогачанин

13.11.2019 15:11

А четници ти створили Републику Српску,да би могао да владаш, ...ј.бали те пертизани.

Name

па гласајте

10.11.2019 20:16

А ви и даље гласајте за "великог србина патриоту" недавно је славио павелица као доброг пјесника одао поцаст његовим крволоцима у блајбургу и ускоро цете да на козари славите павелица као свога заститника

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

10.11.2019 21:46

Бурле је много веца опасност за Србе данас него ономад цетници!

Name

тарас буљба

10.11.2019 22:22

па зар не води од њих порекло

Name

Колико

11.11.2019 07:19

Си карактеран зна најбоље Јасеновачка грађа која је од тебе дата Хрватима .Паметном доста.

Name

ре

11.11.2019 07:48

Цетници су били антифасисти и нису могли бити никако са устасама и њемцима.Бурле нема појма ста говори.Бурле је лик глуп и манипулатор кога су НАТО тенковима довели на власт Ево доказ о цетницима обавезно погледајте хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=гплДXКЊ_64

Name

Томо

11.11.2019 07:53

Додик је агент хрватских слузби ,наметнут Србима НАТО тенковима/Његов зададак је унисти и расели Србе западно од Дрине и заврси посо који су запоцели Павелиц и Тудјман.

Name

нодре

11.11.2019 08:38

Ви од Бјељине сто мрзите Додика свака цаст има и ниормалних сте болесници велики сто мрзите Бањалуку и Крајину сте за залит е ви сте издајници ви лицно само плијете по Додику јадни сте и болесни али на васу залост немозете му ниста јадни сте !!

Name

нодре

11.11.2019 08:40

ПА ЛИЈЕВЦУ ЈЕ НАЈБЛИЗА ПЛАНИНА КОЗАРА ГЛУПСОНЕ ЈЕДАН ОЦИТО НЕЗНАС ГЕОГРАФИЈУ БОЛЕСНИЦЕ ЈЕДАН !!

Name

Чича

11.11.2019 12:47

њагови су послератни партизани и комуњаре и пљували цркву а он је црвен и реално Србин по занимању док се то исплати

Name

Овај Мазлум

11.11.2019 18:41

Он ми лици на оног са Козаре сто слепцу показа прави пут и усмери га у хендек...уз грохотан смех.Дјубре комунистицко...продано.

Name

Баја пролупо

10.11.2019 20:20

Његово родно село Мрчевци нису никако Козара него Лијевче поље.Иначе он како се пробуди тако му и навру неке мисли.Бајино лупетање што се тиче историје је већ постало забрињавајуће нпр да је Свети Сава убијен на Врачару итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глпибсанац

10.11.2019 21:37

Нема везе ста Бајо казе, бирацко тијело пљесце, а навика су књиге са црвеним корицам,а, ха, ха..

Name

ре

10.11.2019 21:44

Будала изјави да су Светог Саву Турци ликвидирали на Врацару, пред Патријархом и цијелим Црквеним и политицким врхом Србије.

Name

Ре Баја пролупо

10.11.2019 22:02

Одлицан коментар.

Name

Ре

11.11.2019 08:41

Додик је ратни профитер, није се борио него шверцовао заштићен политиком...шверц, лаж и превара су вјероватно насљедни фактор...

Name

Немој

11.11.2019 18:13

Немој бре да пролазис од Висеграда ка Цацку...ј...о ти мајку,говно устаско и црвено...ти да нам блатис дједове и дједовину.

Name

Само сам Србин

13.11.2019 08:26

Казе Додо да је дете Козаре па рат је заврсен 45 , лед га убијо лудог.онда је стар скоро 75 год а неизгледа. тако Нису сви Милоради српски синови еее народе јадни прогледај ко те води у суноврат.

Name

Зр

10.11.2019 20:21

Сад крезуби гласачи мисле да је то тако. Па јел он свјестан шта је рекао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад Су Они

11.11.2019 18:16

Кад су се они потурали...ти си као дете крао од комсија семена сорти паприка...мислио си и онда на будуцност...него сто тебе не потурисе под цакију ја би им диго споменик од пластелина,а да сам крао и накро се ко ти био би и од бронце.

Name

Нај Гори Смо Ми

10.11.2019 20:27

Моја Покојна Мајка, која је презивјела други свијетски рат, описала га је овако : бјезали смо од устаса, цетника и партизана, једино нисмо бјезали од Нијемаца, они нису никога дирали, цак су нам давали храну јер су знали да немамо ста да једемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.11.2019 04:57

А мој дјед казе да су их цетници сацували од устаса у селима око Бањалуке.

Name

ре

11.11.2019 07:42

мој покојни дјед је увијек говорио исто као први коментар: бјезанија од свију осим од Њемаца, који су дијелили храну и чоколаду, коју сиротиња око Бања Луке није ни познавала тада.

Name

ре

11.11.2019 08:12

Срби су били антифасисти 100%.Цетници су били антифасистицки покрет који се борио против Њемаца.Друга два народа у БИх су били на страни Њемаца 95%.Довољно је отици на споменик на Козри и видјети имена ,,сва имена су српска.Или погледати овај видео где се види како муслимани и хрвати у БЛ сахранују њемацке војнике који су око БЛ погинули у борби са Србима цетницима хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=гплДXКЊ_64

Name

Ух

10.11.2019 20:31

Штаа дезертери, шверцер зна о рату, смеће једно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

10.11.2019 20:32

Додик је највеће зло српског народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

10.11.2019 20:33

Тако смо учили у школи и прихватили код Тите годинама такву историју, да су партизани били ослободилачка народна војска,док су усташе и четници били уз окупаторску Њемачку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре БЛ

10.11.2019 20:57

За мене једино таква историја постоји. Сад Срби величају четнике, Хрвати величају усташе... Само партизани и НОБ су били гоод гуyс

Name

Лили

10.11.2019 21:03

Нису били за окупатора Њемацку..него су као и данас радили и тразили неку своју идеологију

Name

Смоки

10.11.2019 21:45

Нема боље сцене у свим филмовим на свијету од оне кад у Сутјесци цетници крену преко поља, а Љубиса са сарцем...

Name

ре -ре

11.11.2019 07:01

Овдје из ових четнички коментара испаде да у РС живе сада само четници.

Name

Освит

11.11.2019 08:04

Ревизија историје је уцинила своје,дух неофасизма који је пустен и подрзан и вецине политицара узима свој данак.Пласм се да су коментари вецине данас далеко веци проблем за Српски народ него Додик. Мрзња којом су затровали сопствене народе ,измеду осталих и Додик,довела је до тога, да би зивјели као нормални људи морамо напустити овај простор.Оставите историју историцарима и у окрузењу и у свијету градите пријатељства а не мрзњу и сукобе.

Name

за БЛ

13.11.2019 07:03

Увек је било и бице.Победник писе историју. Знас оно, закон јацега.Да ли је комуњарско-партизанска историја била истинита о томе не треба тросити реци. Они су после другог светског рата, ликвидирали хиљаде људи.Засто? Униставали су сведоке.

Name

Милош

10.11.2019 20:35

Он је једно велико кукавичије јаје подметнуто од хрватске обавјештајне службе.Врло вјесто инсталиран да Срби нису ни свјесни тога!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

За

10.11.2019 20:50

Анализирајући његова понашања, његове изјаве уопште, да се закључити то што сте навели. Евидентно је да не познаје историју, па ме чуди да му толики савјетници не припреме одређене чињенице, о којима ће бити говора, да се оволико не брука.

Name

Борац

11.11.2019 06:48

100% си у праву.

Name

Веско П.

10.11.2019 20:37

Шта очекивати од обичне комуњаре и изрода?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

10.11.2019 22:43

и Свети Саво погинуо на Врацару!!погинуо јунацки !! нова историја 21 вијека !!

Name

Радомир.

11.11.2019 05:36

Цињеница је,да устасе нису смјеле уци у села као сто су Марицка,испод Козаре, гдје су били цетници, људима је спасило зивоте

Name

Семб

11.11.2019 06:48

Тако му прицала Пејина унука, полузена Зељка. Њој прицао њен деда

Name

Препорука

10.11.2019 20:40

Бурле, маните се далеке прослости, ви који сте историју уцили у титовој Југославији. Лати се посла за који си регрутован, а то јос ниси ни поцео, ни по обиму, ни по задацима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Узас

10.11.2019 21:15

Па све и да је тако а није, устасе су ити који су зврсили геноцид и на 50000 дјеце.Тразити и измисљати сауцеснике у томе злу на такав перфидан нацин да ублази устаска звијерства све објасњава.

Name

Милан

10.11.2019 20:41

Изадјник српског народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

10.11.2019 20:46

ШТО БИ ОН РЕКАО ОБИЧНИ ЛУЗЕР.

Name

Нека Провјери, Кад Су Партизани Покусали Ослободити Јасеновац, Или Кад га Је

11.11.2019 09:19

тито посјетио?! или ко предаде јасеновацку градју?

Name

Немања

10.11.2019 20:44

Нико тако није подијелио, упљачкао и раселио српски народ као Милорад Додик...Само још да нас уведе у рат и уништи до краја! У том случају посао за непријатеље би био коначно и завршен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

10.11.2019 21:43

то,це вам на крају и направити,а ви гласајте за њега и даље

Name

ЗА НЕМАЊУ

10.11.2019 22:47

СВЕ УЗ САВЕТ РАДМАНОВИЋА

Name

Иди бре..

11.11.2019 06:14

Нико у историји није Србе раселио такко и толико као што је Слоба, Рашо, Момо и дружина им.

Name

ТИТО

10.11.2019 20:51

ДОДИКУ ЛАГАРИ КРИМИНАЛЦУ ЦОВИК КОЈЈЕ РАСЕЛИО СРБЕ ПОСЛЕ РАТА ЊЕГОВЕ СЛУГЕ КРАДУ МИ БОРЦИ ГЛАДНИ ТОЈЕ ФАСИЗАМ АПОСЕБНО ИЛИЈА ТАМИНДИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад Илић

10.11.2019 20:55

Овај је скроз изгубио здрав разум и не зна да ли је четник,црвени ујкица,Бакировац,социјал-демократа,или национално орјентисан. Да није на политичкој сцени и да није носилац једне од најодговорнијих функција његове изјаве неби интересовале никога,пошто би на њега гледали сви као на лудака какав у ствари и јесте. Али ето на жалост лудак таквог калибра и са таквим контрадикторним изјавама се налази на челу државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

10.11.2019 20:56

Мора да је и Иринеј комуњара (који зиви на рацун других) док ти даде плакету. Срами се бумбару неотесани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рациц

10.11.2019 20:56

Овај је луд јбт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

10.11.2019 21:05

Није он луд. Он ради посао због ког је доведен - дели и завађа српски народ, слаби РС, а успут се он и његови енормно богате. Луди су они који га бирају.

Name

ре

10.11.2019 21:47

Лаки је мало нервозан, ваља паковат кофере и у збијег хеликоптером

Name

Нада Вулин

10.11.2019 20:57

Једном комуњара увјек комуњара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сенад

10.11.2019 20:59

Милорад Илић он ти је Миле Миле Ронхил он ти је Миле Павловица Банка. Он није четник ни србин он ти је милионер захваљујући својим гласачима као и код нас Бакир исто паковање...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Збиља

10.11.2019 21:10

Израз и термин Цетник је настао давно. У другом свјетском рату тај термин су углавном користили непријатељи Српског народа. Југославенска Краљевска Војска у Отадзбини је био званицан назив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

10.11.2019 21:11

Милорад Додик овом изјавом стаје на страну Хрвата усташа и оправдава клање Срба од стране усташа Хрвата. Истина је да тамо где су били четници ту није поклан српски народ(тамо где је командовао Момчило Ђујић Срби су опстали), а где су били партизани све је поклано од стране усташа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тетејац

10.11.2019 22:12

Појма ти немаш. Ђујиц је покушавао и донекле и успио али да је сачувао то ти не пије воде.

Name

ЗА ИСТИНИТО

10.11.2019 22:53

Ако се ДОДИКУ не забрани улазак у СРБИЈУ, ВЛАДА СРБИЈЕ ОДРЕДИ ЛИЧНОСТ ДА УГАСИ СВЈЕТЛО. НЕТРЕБА ВАМ ХВАЉЕЊЕ АТОПУТЕВИМА, ФАБРИКАМА, ВОЈСКОМ НИШТА ВАМ НЕ ВРИЈЕДИ ДОК ДОДИК ПРВА ФИГУРА СРБИЈЕ.

Name

Хамис

10.11.2019 21:12

И ста казес свети Саво погубљен и сахрањен на Врацару? Није ти историја јаца страна предсједнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

10.11.2019 21:28

Ово је први пут да се слажем са Додиком...Сунце ти ј.... , још ће ми постати и симпатичан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрска

10.11.2019 21:29

Ова Додикова изјава и његов став јединоје с циме се с њим слазем. А ви! СРБИЈАНСКЕ цетницине! Мрс у Србију! Мрс у цетницки Крагујевсц! Срам да.вас буде! Сумсрице треба измјестити из Крагујевца! Српкиња сам, и то БОСАНСКА! ,Вас Србе из Србије буквално мрзим! Пали сте до испод пода,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

11.11.2019 05:59

Да ли се слазес са Додиком када је прицао да су цетници били једино права војска и који су ститили Србе .Такву изјаву је дао цини ми се за РТС или Ртрс прије офприлике годину дана.Он увијек прица ста будала зели цути а ти си Српикоњо једна од тих будала.Сутра це он другим будалама прицати исту прицу вазно је само да се будале слазу.На крају це нас све увести у рат уз подрску Цовица и Бакира.

Name

ре

11.11.2019 08:00

Цетници су били антифасисти који су се борили против Њемаца устсса и њиховог цвијеца Доказ који побиуја комунисте и Бурлину историју хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=гплДXКЊ_64

Name

Рале

11.11.2019 08:39

Да ли се слазу и они испод сатора на мањаци, а они се хвале цетниством, па коме миле пјева горе или их зајебава.

Name

Ста Цес

10.11.2019 21:30

,,Пукни Зоро,, Срби пјевали у Првом Свјетском Рату. У стварности, пјесму је неки дан написао један Словенац, инаце зајебант, добар цојк.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Близу Козаре..

10.11.2019 21:35

Неке цетницке јединице јесу уцествовале у бици на Козари против партизqнw.Мој пок.комсиија је био заробљен од стране паетизана с Козаре у вријеке те страсне битке и одмах до стрељања затворен у свињац..србим домацин га је ослободио у току.ноци.те је исти сувативси у цему уцествује.побјегао куци и скривао се до краја рата.У лијевцу колико знамо из прица у некој години рата била је и подјела зоне одговорности изкедуу цетниоа и устаса.....Црногорци на целу са војводом Дјурисицом бисе нападнути у лијевцу пољу и од устаса и од партизана али и од цетника.Тај рат је био трагицан Брат на брата исао..9во сто је председник изјавио .вјероватно је с циљем да се тако несто не понови медју Србима.никад висе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм!

10.11.2019 23:25

Намјере су управо супротне!

Name

Нострадамус

11.11.2019 06:07

Намјере су супротне тацно у потпуности.Миле це своје Србе прозвати партизанима и заједно са устасама јурисати на ове Србе сто це да их назове цетницима.Али година дана није много а људи су заборавили да је Додик прицао како су Цетници била једина војска која је ститила Српски народ.Ми смо заиста глупи кад смо њега изабрали за водју.Они који му вјерују вјерују све сто казе јер у зивоти никада нису ниста мислили.

Name

тар нису

10.11.2019 21:37

зар четници нису предали из земуница у црњелову партизане србе из болнице који су измјештени 1943 из болнице у трнови бијељанским усташама и нијемцима, зар међу њима није и син убијен црњеловачког попа јер му је мајка била јеврејка и њих је предао усташком гарнизону у бијељини лично Рајо Бањичић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

10.11.2019 21:41

Кретен издајник и дезертер је тотално пролупао сеоски кркан саторска сељацина .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

10.11.2019 21:43

Доцекасмо једном и да Додик казе истину, постоји ту у бања Луци документи о цетницкој издаји збјегова, ко хоце мозе се увјерити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Десимир

10.11.2019 21:50

Ста он зна ста је историја а поготову рат... Да је могао сверзовао би и у оном рату као и у овом... Млати ко п*зда по старим гацама... Гори су они сто придодају знацају његовим изјавама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

10.11.2019 21:52

Ништа се промјенило није како тад тако и сада. Народ је увијек гуран у провалију и од четника и од партизана и од ових данашњих без обзира како се зову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

10.11.2019 21:54

Тај је спреман и да преокрене историју како би се окористио и навукао пажњу на себе опбични папак лажов и лопина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

10.11.2019 21:54

Сацувај нас Бозе,па и за Радована је рекао да је поцинио злоцин.Ста му сада би да овако прица? Ако овако настави ко зна ста има јос да цујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин

10.11.2019 22:22

Његов главни савјетник Славко Митровиц.Његов отац у другом свјетском рату је организовао састанак на Козари са групом партизана тоје био тајни садтанак.Мозете закљуцити које једини презивио тај састанак ???његов птац закљуцак сами донесите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рене

10.11.2019 22:23

Можда су његови то и радили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуциц

10.11.2019 22:25

Овај је прави крузер.Да невриједам љевцане а Милорад је њихов представник.За вријеме Старе Југославије нису могли бити свједоци на суду ваљда ивер непада далеко од кладе или испод круске само мозе бити круска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милијардер

10.11.2019 23:04

Да ја сам дијете са Козаре и сад сам милијардер па с обзиром на то што сам.Сад могу да лупетам шта хоћу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@рере пејина унука

10.11.2019 23:18

Ја мислим да под хитно треба посебна сједница парламента РС о Додиној изјави.И да се донесе обавезујуча декларација да мора прво да пита парламент шта че причати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зашто

10.11.2019 23:56

сједница? Зар се Срби не љуте кад неко каже да већински нису били у партизанима?

Name

пирмо

10.11.2019 23:29

Из овога се може закључити да мрзи четнике и да слиједи забрана четничког покрета и окупљања у Вишеграду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

11.11.2019 04:51

Стварно сте цудни....Тривицка похвали Дразу паљба по њој....Додик контрира и опет није добро.

Name

Народ

10.11.2019 23:39

Цула сам од народа који је презивио ове ратове на насим просторима , цетници су помагали И спасавали народ гдје су могли, негдје су морали да казу И сто не би требали били су под притиском КПЈ Тита. . У сваком зиту има И кукоља! Ратови су зло за народ. Док неко гине и плаце други праве бизнис! То данас И Додик ради! Раселио , подијелио Србе , а он незна ста има од богаства , док други гладују. Теско нама, народу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

10.11.2019 23:58

Милораде, ти си затуцано комунистичко дијете... Слијепо вјерујеш у оно су нас "учили" у школи.. Значи вјерујеш да је тита спасио рекс.. хехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРАЈИСНИК

11.11.2019 01:57

САМО КРАТКО ЦУ РЕЦИ НЕВИДЈЕНИ ИДИОТ СРАМИ СЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руза Мацановиц-Тадиц

11.11.2019 07:04

То је понос Папакланд-а!

Name

Марко

11.11.2019 02:06

Милорад Додик је удбашки унук, па шта смо друго од њега и могли очекивати. У његовој канцеларији и кући још увијек јавно или тајно стоји слика аустроугарског каплара у маршалској униформи са затамњеним наочарима масонског слободног зидара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Титаник

11.11.2019 05:56

Па нечуди ме. Додици су Хрвати а и Човић му је ближи од Кума Радишића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

11.11.2019 06:10

Види ли се боље кога бира народ? Хоце ли бити имало воље, храбрости и памети или је народ утуцен од свега? Оцигледно, добро је народу, цим не мијења ниста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

11.11.2019 06:17

Искрено не могу да вјерујем ста процитах. Питање је да ли је то било рецено искрено или као и све до сада само у дневно политицке сврхе. Ипак скидам капу за рецено.Историја нас уци да су само партизани били на страни правде.Све док неко не промјени историју то це бити тако.Цетници су били сарадници окупатора и имају много лосих дјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистра витае

11.11.2019 06:38

Ко оно рече - историја је учитељица живота..?? Ко оно рече - ко од историје не учи историја му се понавља..?? Ето питања за кладионице и кладионичаре. Мала помоћ - зна се само да Срби не изрекоше ове двије изреке. Они од историје не уче и ништа не научише, мада воле историју да бистре, кроје и прекрајају по разним шнитовима и различитим поводима. Час вако час нако, час вамо час тамо, час ирациоинално час лукративно. Нико као они и увијек доњи. А они, неуки и непросвијећени, опсједнути бројним ирационалним предрасудама. Народ који не памти шта је било јуче и умом не досеже ни до наредног јутра, не веже узроке и посљедице. А увјерен у неку своју посебну вриједност, неку посебну историјску мисију, а што нико други нити види нити наслућује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

11.11.2019 07:04

Хеј овце моје, па видите ли ви коначно, ко је Милорад Додик ? Јасеновачка грађа, Жељка Цвијановић за предсједника, неодољива љубав са Човићем, траса аутопута кроз посавину заобилази земљиште хрвата ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђед Пејо сатник

11.11.2019 07:11

Све иде по плану. Воли те твој ђед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

11.11.2019 07:13

јој јој

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

11.11.2019 07:26

Партизани су потписали споразум са Нијемцима о медјусобном ненападању, а не четници. Тај документ постоји али се не објављује управо захваљујћи комуњарама који су својим лажима и поступцима уназадили српски народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.11.2019 08:02

хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=гплДXКЊ_64

Name

Меме

11.11.2019 07:27

Како се овдје коментарише, уствари исто као и Додик. Сви партизани комунисти, сви Хрвати усташе, Срби четници, етц. А у ствари никад није било нити ће бити тако. Људи се опредијеле зависно од положаја, тренуткА, ситуације и слично. А онда и промијене мишљење. Некакав став наравно да мора имати, али има нас свакаквих и погрешно је генералисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.11.2019 08:05

хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=гплДXКЊ_64

Name

Н

11.11.2019 07:30

Па управу је он ови радикали и четници гласају за њега нек их и напада

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

11.11.2019 07:31

Остане ли јос коју годину на целу ове несретне српске творевине,(а ваљда це се за добро српског потомства на вријеме угасити),ова коњина це прицати да је мајор Пејановић издајник и да је митровданска офанзива била дјело српског зулума над хрватима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посавски гонич

11.11.2019 07:48

Није јасно како у свим опстинама под контролом Додине странке улица Дразе Михајловића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спектар

11.11.2019 07:59

хттпс://yоуту.бе/еx8ВФЈрСИС8. Паметномдоста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

11.11.2019 08:13

Издајнице српског народа, општину Србац су четници ослободили од усташа. Ти сада покушаваш оправдати предају јасеновацке грађе хрватима и ублажити покољ срба при том додворавас се цовицу и колинди, срамото српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

11.11.2019 08:20

Наравно да су били,руку под руку са Устасама. Све остало су лази,тровање омладине и припреме за неки будуци рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

11.11.2019 08:53

Ето што је предао Јасеновачку грађу ако он остане на власти још коју годину у уџбенике ће ући усташе као играли су тенис са србима у јасеновцу ишли на пикник на саву били су то добри момци за разлику од четника е па гласајте за тога.

Name

XX

11.11.2019 08:29

Исто ми дође и онај ко је дао српску архиву о страдању срба у јасеновца гдје су убијени исти страдалници по ко зна који пут.... Да није тузно било би смешно....................

ОДГОВОРИТЕ
Name

непобитне чињенице

11.11.2019 08:33

Ала су се потомци четника разгоропадили.Нека наброје иједан сукоб четника и усташа ,односно четника и њемачке војске у Другом свјетском рату.на некадашњим југословенским просторима.Нема га,а гле чуда " заборавили" су да су четничке јединице су у бтици на Неретви учествовали заједно са усташко њемачким јединица.То су непобитне чињенице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

11.11.2019 09:35

Па наравно Ово су цетници поцетници који мисле да све знају

Name

!!!

12.11.2019 14:37

На примјер Александар Мисиц мајор, син цувеног Мисиц Зивоина је спасавајуци Дразу погинуо од Нијемаца. Па комадант Динарске цетницке дивизије Момцило Дјујиц је имао фронт према устасама и народ гдје су његове трупе биле присутне није толико страдао као сто је примјера ради Козара настрадала. Па п.пуковник Цвијетин Тодиц на Озрену је сво вријеме рата дрзао вецу слободну територију. Било је много војника и војсководја Краљевине Југослвије који нису признали капитулацију. Касниј су наравно комунисти све окренули у своју корист.

Name

Црвено бело

11.11.2019 08:40

Пуно прича црвени...

ОДГОВОРИТЕ
Name

велико постење

11.11.2019 08:43

какоте није стид и срамота велики бато давати такве изјаве имасли ти имало памети и поноса знасе да ти ниси крстен у србској цркви како мозес бити толикиидфијот и толико мрзет србе и србски народ ниси ти дјаба исо оној сподоби у ватикан сотони да љубис руку и ниси ти дјаба довео пејину унуку на мјесто преседника србске вас двојецете висе унистит србе и србски народ од устаса и комуниста заједно бицете гори од ссдивизија свабских и аустроугатра заједно треба да најдете место новом јасеновцу и броду на дрини да није било цице дразе и цетника србиби горе просли у другом светском рату од васих устаса и њиховог цвеца заједно са комунистима и свабама а каквосу зверство цинили устасе и њихове слуге [муслимани] тусусе згразавали и саме свабе нијемци

ОДГОВОРИТЕ
Name

велико постење

11.11.2019 08:46

стидисе велики бато ордена светог саве стоси добијо како мозес бити толики србомрзац изгледа даси гори од пеине унуке стидисе своје изјаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јохннy

11.11.2019 09:45

Зар је мало примјера да срби издају србе? Имао си их прије 30 година пред очима осим ако ниси слијеп?

Name

Срамота

11.11.2019 08:47

Чувар националних интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

11.11.2019 08:52

МИЛОРАДЕ ЈАДО...КАКО СИ ОТИСАО У САРАЈЕВО ПОЦЕО СИ ЛАЈАТ КО БАКИР ..ТВОЈ КОЛЕГА И ПРИЈАТЕЉ КУЦНИ..СРАМИ СЕ СВОЈИХ ИЗЈАВА..ДЕЗЕРТЕРЧИНО ШУГАВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоххнy

11.11.2019 09:44

Зар си имао мало примјера у посљедњем рату да срби издају србе?? Или си толико слијеп?

Name

победникфромбад

11.11.2019 10:02

@србин да имас несто у тој празној тинтари не би се потписао светим именом испод ове гомиле небулоза и глупости…и ти и ови твоји набедјени крезави цетникуси са несврсеним курсом за радника на бренти сто овде неказњени лупетају глупости … а сто се тице ове изјаве…крајиски медо је овај пут потпуно у праву историјске цињенице казу а и гомила фотопграфија такодје да су цетници све време рата тесно сарадјивали са устасама…и не само устасама него и са нацистима…и не само на козари него и у истоцној босни, херцеговини а у србији са свабама до задњег дана…па су се скупа са устасама обрели на блајбургу…та сарадња са окупатором и са домацом издајницком багром костала је србе силних зртава… а бн ако претендује да буду озбиљан медиј не би требали да преносе одокативне изјаве набедјених цетницких пискарала као сто је овај самардзиц инаце у слободно време власник и уредник цетницког гласила погледи за које цак ни вук драсковиц висе не писе јер је и он јос одавно дигао руке од тог смеца…а да тај самардзиц и ти погледи несто вреде имали би бар неки какав такав импресум…ако тако наставите испасце да су нас цетници ослободили окупатора и домаце издајницке олоси…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Довитљивост

11.11.2019 10:13

Ко је имао три капе по потреби, најпаметније могу цак реци и најбоље просао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сасвим јасно

11.11.2019 10:18

То је била једина регуларна војска тадасње Југославије, несто као и '92 сто су извртане цињенице, оа је регулаена војска агресое на својох земљи а све паравојне формације регуларне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

11.11.2019 10:19

Ништа изненађујуће од овог кретена, он је и Јасеновачку грађу дао усташама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

11.11.2019 11:58

Ко нас данас опљацка и гурну у провалију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мањача

11.11.2019 16:08

На Мањачи су Ћетници спасили народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

црмофорац

11.11.2019 20:56

Дали ви видите ко је тај човек.Издао Младића,Карџића ,пушку није видео а награду од СРПСКЕ ЦРКВЕ ДОБИО.СРАМОТА ВАША ШТО ТАКВОГА ПРЕДСЕДНИКА ИМАТЕ.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Болид

12.11.2019 06:31

Јесу ли ти то Цовиц и Пленковиц објаснили?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин Победник

12.11.2019 13:45

Након смиривања постигнутог у Србији и источној и централној Босни, немачки штабови опуномоћеног заповедника у Србији и команданта југоистока били су у могућности да, иако у великој оскудици снага, уз употребу усташа и домобрана организују операцију на Козару као најактивније жариште противосовинске борбе. Партизански одред на Козари угрожавао је виталне комуникације у долинама Саве, Врбаса и Сане. Немачки оперативни план предвиђао је уништење партизана, као и депортовање становништва и уништење материјалне базе за опстанак партизана на Козари. Осовинске снаге су бројале 11.000 официра, подофицира и војника Вермахта, 20.000 усташа и домобрана, а Мађари су учествовали са 5 топовњача речне флотиле. За обезбеђење позадине употребљено је 2000 четника Дреновића и Марчетића. Партизанска формација на Козари, Други крајишки партизански одред, бројала је око 3.000 војника, али је регрутовала резерве из 60.000 цивила на слободној територији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бла бла

17.11.2019 10:43

Има то све на знаци.нет.Како вам није мрско се толико трудити,када никада нецете доци ни близу власти.Код нас и сада постоји и комунистицка партија и излази на изноре.Не смију се појавити нигдје.Опет ради илегаала.Погледај сајт изборне комисије,да не испадне да лазем.Али добро прегладај.

Name

Милена

13.11.2019 14:57

Мрс фукаро комунистицка! Волила бих ти самарцину распалити него се посветити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козара

27.02.2021 13:57

Срам вас било како мозете да пљујете Српске зртве на Козари. Мислим на коментаре сто цитам. Цетници и Дреновиц су издали своју православну брацу на Козари. Ми са свабом и устасама никад нецемо у коалицију и савез. Боље је цасно умријети него бити њихов слуга. Зато вам је и Мркоњиц пао зато сто се бојите савезника. Издајници данас само пјевате и рицете како сте велики срби. Када је требало одбранити побјегли сте и све вам је пало и замало Бања Лука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛЕ ПАВИЋ

30.07.2021 06:08

САМО ЦРВЕНИ АНТИСРБИН МОЖЕ ДА ИСКАЖЕ ОВАКВЕ ГЛУПОСТИ

ОДГОВОРИТЕ