Војин Ћетковић одбио наступ под "притиском"

Познати београдски глумац Војин Ћектовић одбио је наступ на свечаној академији у Невесињу због полиитчких транспарената, које је на захтјев организатора одбио да мијења редитељ Александар Пејаковић.

Република Српска 09.11.2019 | 15:47
Војин Ћетковић одбио наступ под "притиском"
"Када сам сазнао да се редитељ повлачи, јер у умјетничком дијелу програма морају да буду и некакви транспаренти, одлучио сам да га подржим и да не наступам. Нисам ни видио те натписе, а камоли тражио да се скину", одговор је Ћетковића на тврдње појединих медија и начелника општине Невесиње Миленка Авдаловића да су глумци из Београда тражили скидање натписа о митровданским биткама.



Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић отишао и корак даље па је рекао да "Ћетковић више никада неће бити позван у Невесиње".

Цијелу ситуацију разјаснио је редитељ Александар Пејаковић, који је осмислио свечану академију поводом обиљежавања Митровдана у Невесињу, демантујући тврдње организатора да су глумци Војин Ћетковић и Дејан Луткић тражили скидање натписа о митровданским биткама.

Пејаковић је потврдио у изјави БН ТВ да је жалосно како су поједини политички манипулатори једну племениту умјетничку и патриотску идеју злонамјерно покушали да претворе у скандал зарад скупљања јефтиних политичких поена.

Према незваничним сазнањима организатори, општинске власти, су од редитеља и глумаца тражили да се током свечане академије подржи и политика коју проводи Милорад Додик, чија власт је и у тој општини.

Пејаковић каже да је на позив општине Невесиње и обиљежавање Митровдана радо се одазвао да се херцеговачком крају достојно обиљеже годишњице митровданских битака.

"Мој концепт и сценарио били су омаж свим страдалим борцима у Невесињу. Сценографију смо на највишем умјетничком нивоу прилагодили форми мемораијалне академије, управо због великог страдања храбрих српских војника који су одбранили Невесиње 1992. и 1994. године на Митровдан. Управо због пијетета према жртавма одредили смо да је основна боја сценографије буде црна. На генералној проби меморијалне академије организатори су од мене као аутора програма непријатним тоном тражили прекривање црне позадине са још једним обиљежјем Републике Српске, иако су на бини већ стајала обиљежја Републике Српске у виду амблема и заставе. Сви моји добронамјерни савјети су наишли на негодовање и када сам схватио да не могу да спасем умјетнички програм пред директан ТВ пренос, одлучио сам да се повучем – истакао је Пејаковић за Српскаинфо.

Ово није био једини инцидент током обиљежавања крсне славе Борачке организације Републике Српске у знак сјећања на Митровданске офанзиве, када је брањено и одбрањено Невесиње од муслиманско-хрватских јединица током посљедњег рата.

хттпс://www.ртвбн.цом/3971191/због-таминдзије-хаос-у-херцеговини



(БН)

Коментари / 75

Оставите коментар
Name

Бањалучанин

09.11.2019 14:52

Ето то се дешава кад паметни оду, а будале завладају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаги

09.11.2019 15:49

Свака цаст за ове београдске глумце.Имају висе карактера од било које професије.

Name

Браво

09.11.2019 15:50

бравоо Цетковицу!!! политицари и њихови тајкуни су борацку категорију понизили и зиве и мртве!!! све сами дезертери профитери позадинци и папци партијски харају Херцеговином !!!!Кнезевина Херцеговина !!!!брука и срамота големаа!!

Name

Свака част редитељу и глумцима

09.11.2019 16:44

Па шта Додик и његова партија ту имају да се петљају - партија није постојала у вријеме док се рат водио, а он није ратовао, већ је шверцао?!

Name

Неће Позвати

09.11.2019 17:13

Тај мали биједни начелник неће позвати таквог великог глумца као да је Невесиње његова прћија. Прије ће бити да он неће бити начелник, мала људска гњида и он и овај Таминџија. Додику ће ови љугавци доћи главе, превише су се осилули.Како он каже - мангупи, али у његовим редовима.Ико нормалан кад стави на вагу ћетковиће и ову јаду неће гласати за Снсд.

Name

Вукман

09.11.2019 20:29

Хтјели смо да живимо сами без други, па ево сад кад их нема измедју себе не можемо , ми срби имами проблеме кроз историју а то је неслога и алапљивост, завода, тзв.издајници, подјељени смо и то се види по сукобима свакодневно. Од како СНСД америчка партија влада РС-ом овај народ је полудио, још пушке да дигнемо једни на друге. Ово је срамота ста се ради. Кад ћемо Фабрике отварати осим разни слава и светаца и богова, народ одлази за љебом без повратка а неко на западу трља руке добро јер Додик добро ради, кад се РС испразни аутоматски це и нестати и то је циљ Додика и налогодаваца само сто то народ не конта. Цијели свијет је дигао на србе циљано да се направи оваква ситуација а Милета само лова занима, а ста ћемо ми обични смртници који смо гинули за РС која је постала диктаторска према народу и борцима да се славни мајори приводе у полицију итд., народ туче, уцјењује, дјеца нам убијају.... Смију нам се сви , за Митровдан хаос да се направи, срамно. Федерација се развија а му пропадамо , неко ово циљано ради са добром стратегијом. Никад ми срби памети нећемо доћи. Глад за новцем нас је покопала

Name

Бајро србин

09.11.2019 22:14

Ста је са оном кривичном пријавом из 2000.г против Тамандзије? Када је Тамандзија фалсификовао медицинску документацију да је оболио као уцесник рата и по том основу у пензионом фонду Требиње остварио борацку пензију. Оно сто је најинтересантније је то да је налаз и мисљење са дијагнозом болести писао ћирилицом ( латинске називе) и то на обрасцу налаза из 2000.г. и прилозио га у фонду као медицинску документацију коју је добио у рату 1993.г.

Name

неутрална

09.11.2019 23:32

Вукман:Фино си ово написао само сто СНСД-позиција није америцки него проруски оријентисан. А опозиција је америцки-бритаански оријентисана. То цу цињенице свидјало се то некоме или не. А политицари су свуда исти, само неки мало узимају себи мало дају народу а неки само себи пуне дзепове.

Name

ре

10.11.2019 07:47

Хтјели да ставе заставу са Бајином глОвом

Name

075

10.11.2019 08:11

@Вукман Милорад ради одлично од вас Срба је направио највеће мазохисте на планети Земљи!

Name

неутрална

10.11.2019 12:40

075 Није Милорад од Срба то направио него они сами од себе сваки појединац понаособ. Када тога постане свестан ако икада постане мозе се надати нецему. До тада мозе да се буни, зали, прозива итд јер ниста друго и не зна.

Name

резисер

12.11.2019 13:54

Ово као из филма турнеја кад се авантуриста из..белих орлова..ругао редовном официру за мањак патриотизма. Од кнезеве вецере до данас се ниста не мијењамо

Name

за бајру

12.11.2019 13:57

.ебес документацију вазан је црвени дрес

Name

Бозе правде

09.11.2019 15:01

Капа доле храбри људи.. .Празник Митровдан треба да буде посвећен палим борцима за одбрану Невесиња а не СНСД дезертерима и ратним профитери а тајкунима Милорада Додика.. А овај министар за борачка питања Савчић из Хан Пјесак је брука и срамота за војску РС..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бозе правфе

09.11.2019 15:41

Боте црвени какав је грмерал Савциц министар.

Name

Истина

09.11.2019 17:18

Да је Савчић генерал подржао бих борце, мајора Пејановића који је ухапшен па пуштен у Невесињу.. Али као што видимо он подржава кадрове СНСД... Дезертере, ратне профитере, који шамарају децу погинулих бораца у Милићима..

Name

Никола

09.11.2019 17:30

Савчић предсједник БОРС-а је једно велико режимско дјубре,које се,становима и кешом дебело намирило код режима!

Name

Милош

09.11.2019 17:31

Човјек је плаћен од стране режима и тајкуна да глуми предсједника БОРС-а,управо такав шупак, на челу борачке треба Додику и овом злочиначком режиму.

Name

Милош

09.11.2019 17:31

Човјек је плаћен од стране режима и тајкуна да глуми предсједника БОРС-а,управо такав шупак, на челу борачке треба Додику и овом злочиначком режиму.

Name

Xxx

09.11.2019 21:12

Борци из РС не смију да се дигну против овакве диктатуре, страховлада влада, нема нико му да да дигне глас, БОРС води побјегуља Савциц који има циљ да угуши борце, нисмо никаква права остварили, а у Федерацији су добили све, примања, стамбено збринути, сваке године одбијају нова аута РВИ и параплегицари, недавно у Сарајеву подијелили 100 нови Шкода Оцтавиа, ал сваке године, а код нас нико ауто никад није добио, Јел то нама добро па цутимо? Ко је Додик да му цутимо висе? Како су у Федерацији хаос борци направили док нису своје добили, а ста је с нама? Понижени и попљувани од режима да не смијемо реци да смо створили РС која це на жалост због Додика нестати. Зао ми је младости моје у рату и сабораца и погинули, РВИ.... Дуса ме боли због овог. Немам ријеци. Два брата сам дао у рату питам се за ста и за кога, а сам био рањен 3 пута. Савцица нек је стид и срам биједа људска као сав БОРС у којем нема бораца. Ко је убио Маузера, Кнежевића.... ?? Сви цуте зато и јест овако

Name

Бањалуцанка

09.11.2019 15:02

Њима и не треба позадина црна они су дезертери, њима је рат добро досао да се обогате.Они не зале за младосцу сто изгину за слободу.Ми овдје у РС не моземо ниста промјенити од Додика и његових полтрона.Хвала вам редитељу и глумци сто нисте подрзали резимску власт, нека свијет види у какво мраку ми зивимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

09.11.2019 16:22

То сто је позадина требала да буде црна је требало да знаци да смо као народ завијени црно. поцев од око 30 000 погинулих најбољих медју нама, па на све то црно да црње немозе бити сто се оном дезертеру додијели највисе годисње одликовање јунацког Невесиња, а да се он и не зацрвени на реакцију бораца који су одбили да удју у свецану салу, па они гласни и јасни протести 2 одборника опозиције. Нека би дао бог и свети јуцерасњи Димитрије да све оно сто се јуце десило у Херцеговини буде симболицан поцетак краја овог висегодисњег зла.

Name

Иди бре..

09.11.2019 22:06

Њихова боја је пинк, значи роза или слична. И све по мјери те боје. Ено вечерас на РТРС-у најављен разговор са Цецом. У ударном термину, у 21 час. Цеца је мјера. Требали су је у Невесињу ангажовати.

Name

Голдханд

11.11.2019 15:19

Људи моји Јављам се из Србије.По овоме што читам у вашим коментарима,могу вам рећи да је у Србији исти јавашлук,само друга имена. Код вас још и може да се десе неке моралне ствари,као цепање књижице од стране Мектић Драгана.(то се у Србији се не дешава па да је књижица за риболовачки друштво),а камоли да министар тако изразим неслагање,око ове ујдурме у Невесињу,за Митровдан.

Name

херцегвац

09.11.2019 15:02

Мисли Миленко да је Ћетковић дошао да пегла Илијине мрље, Мало је бруке и срамоте око повеља него нас срамоте код пријатеља и браће у Србији. Лицемјери, још кад су предложили да културни центар добије име великог Небоише Глоговац било је јасно да су рачунали на јефтине политичке поене. Недостојни су да коментаришу Ћетковића а посебно покојног Небоишу. Ова брука ће живјети до вијека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта

09.11.2019 19:25

Шта ће рећи Милорад на ово? Држите гаће Миленко, Миле, Милутин (3М) знате ил да су редитељ и Милорад пријатељи? А како ће се провести Илија, запамти ће Митровдан.

Name

Макс

09.11.2019 15:04

СВАКА ВАМ ЦАСТ ВЕЛИКИ СТЕ ЉУДИ ИСПАЛИ И РЕДИТЕЉ И ГЛИМЦИ. ПА КО ЦЕ НОРМАЛАН НА ДАН СЈЕЦАЊА НА ЗРТВЕ, ПОДРЗАЗИ ДЕЗЕРТЕРЕ И ЊИХОВО БЛАМИРАЊЕ. БОРЦИ СУ ВАМ ЗАХВАЛНИ ЈЕР СТЕ ИХ ИСПОШТОВАЛИ. УВЈЕК ДОДИТЕ КОД БОРАЦА ОНИ ЦЕ ВАС УГОСТИТИ, А КУКАВИЦЕ НЕКА СЕ СТИДЕ СЕБЕ САМиХ, ВИ СЕ ЦЕГА НЕМАТЕ СТИДИТИ.!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТРС

10.11.2019 01:07

То наравно није објавио. :)

Name

оцевидац

10.11.2019 14:08

Па они су бас одустали због "мусеме" тј. натписа о биткама а не због тога ко је био у овом и оном реду и због тога ко је дезертер а ко ратник. Е сто си вјест у замјени теза ако си тога уопсте свјестан?! Браво за тебе!

Name

ВРС

09.11.2019 15:06

Момци са 18 година су гинули док је Илија испијао кафе у Подгорици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацка

09.11.2019 15:12

Све похвале професионалцима за непоколебљиву одбрану ставова и струковних узанси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.11.2019 19:00

Браво за коментар.

Name

?

10.11.2019 07:38

А ђе су наши глумци? Нема их нити се смију чуту ни за лијека. Они ттреба да буду глас као неког разума народа, а код нас зе завукли у мишије рупе, само да их нико не прозове!

Name

Силе

09.11.2019 15:12

Фуј, багро црвена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАДА

09.11.2019 15:15

Људи са ставом за разлику од предсједника БОРС-а.Има наде за овај народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хајка

09.11.2019 15:23

Већ је у БГ медијима(Вечерње новости објавили, а сви остали таблоиди пренели)које плаћа Додик кренула хајка на глумце Ћетковића и Луткића као да су тражили да се са сцене скину обиљежја РС и уз изјава СНСД-овог начелника Авдаловића да више нису пожељни у Невесињу. Наравно на свим порталима укључили су се Додикови ботови са стотинама пљувачких коментара по глумцима.Спин машинерија је пронашла жртве, а степен хајке и претњи глумцима од ботова је прешао сваку меру.Због Додика и његових сатрапа Вучић безусловним подржавењем Додика само проширује листу противника међу познатима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло Л

09.11.2019 15:24

Има ли Мила Уљаревица да се огласи? Или јос броји паре од 5 јавних примања?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУСЕМА

09.11.2019 15:29

Нису овдје проблем обиљезја Републике Српске , која су вец била истакнута како доликује. Проблем је самовоља локалних кабадахија који представљају опстинску власт . Они су од сцене хтјели правити киц , сто није у складу са умјетницком поставком сцене. Они не презају ни од цега , лазно су оптузили умјетнике , омаловазили и понизили Митровдан на висе нацина , показали свој примитивизам који се не мозе сакрити иза пласта власти , и обрукали у јавности ту исту власт коју предтављају. Они мисле да су веци умјетници од умјетника , веци свестеници од свестеника , веци љекари од љекара. Овај срамни цин је срамота и скандал опстинске власти на целу са нацелником који треба сносити одговорност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојса78

09.11.2019 15:35

Велики поздрав и подрскс за редитеља и српске глумце који нису хтјели да буду дио политицког циркуса, јер вец цитам како их блате по неким порталима. Они су сацували образ и достојанство, показали да умјетност има висе циљеве сто ови полтрони и ухљеби не разумију. Поцели смо и по мртвима да газимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

09.11.2019 15:44

Они нису одбили да наступају пред странацким обелезјима СНСД-а,вец пред симболима РС заставом и грбом РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојса78

09.11.2019 16:12

Сам редитељ је написао да је на сцени постојао амбелм и застава Републике српске, е сад господа из СО Невесиње су мозда хтјели додати под покровитељством владе РС или мозда ко зна јос по неког спонзора.

Name

Ре Да

09.11.2019 16:38

Не. Није истина. Процитај текст прије него сто прокоментарисес. Они би додавали влада рс, предсједник РС итд. Цовјек је рекао ста је довољно Али не господа би се рекламирала.

Name

Мрква

09.11.2019 17:52

мозда, ако су обиљезја Републике Српске СНСД симболи и црвени кмери, онда си управу.

Name

Ре

09.11.2019 18:01

Не млати ботино!

Name

Xxx

10.11.2019 08:43

Прочитај поново текст.

Name

Рајан

09.11.2019 15:46

Иако је Пејаковићев потез за поздравити,ипак ипак, његова каријера највјероватније ће бити запечаћена када се врати у Бања Луку, јер је одбио да "игра" по нотама невесињских политичких манипулатора и послушника Додика и СНСД,који су једну племениту умјетничку идеју претворили у скандал ради скупљања јефтиних политичких поена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.11.2019 18:05

Мислиш док је дудук на власти? Вјероватно си у праву, али контај да дудук неће вјечно бити на власти - и овај народ ће једном да се дозове памети, па да га откачи! За Режисера и Глумце - мој дубоки наклон!

Name

Сима

09.11.2019 15:54

Ста реце овај јадо,нацелник опстине,да Цетковиц висе никада неце бити позван у Невесиње?Бице позван,итекако.Неце ти људски олоси јос дуго бити на власти и неце се они ни питати.То це се десити много раније него сто они мисле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дхј

09.11.2019 15:56

Свака цаст постеним глумцима,нису досли у Невесиње да би били марионете у рукама локалних профитера И дезертера.Све су отјерали,остали су само полтрони Снсда,да тапсу локалним сељацима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блб

09.11.2019 15:58

Свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

09.11.2019 19:10

Редитељи и глумци су углавном претече правог и лијепог. Они су народни учитељи. Учитеље волимо и још једном им хвала.

Name

Мирослав

09.11.2019 16:07

Поздрав за нашег цвјећара Миломира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миливоје

09.11.2019 16:12

Јос увијек постење,савјест,цеститост имају своје лице.То су лице показали људи културе. О дезертерима треба заиста написати роман,поцевси прво од малољетних до пунољетних.Насиље над слободарским духом видљиво спроводи владајуца клика.Министар бораца класицан демагог,а,Савциц брука сваког постеног цовјека.Он по своје мисљење иде у СНСД.Он се не мијеса у свој посао јер и не зна која му је улога.Од Цур'гуза јос гори је Савциц.Борци цуте,а водју немају односно имају купљене и маскиране цутологе,и интересдзије....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

09.11.2019 17:19

Вође је побила власт бабе и бурлета. А свака част глумцима што неће да величају Бурлета, Бисерку, Луку, Илију и Авдаловића. Ни њима, а на жалост ни Савчићу није било мјесто на Митровдан ском помену ни у Невесињу, а не на академији и још са признањима.

Name

Е стварно

09.11.2019 16:29

Неки локални политицарцици ми толико иду на зивац. Способни су изгледа све да обезвреде и унисте. Срам да их је. Где це им дуса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

09.11.2019 16:43

Мајко моја, ста смо доцекали! Брука довијека! И умјетнике су хтјели искористити да политицки помогну посрнулом резиму! Пуно постовање Војину и осталим који су показали право родољубље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Споменик сам себи подигао

09.11.2019 16:55

Није Војин Цетковиц Ана Бекута нити Цеца. Један дипломац Академије сценских умјетности и носилац бројних незаборавних ликова је процитао море књига и натопио своју умјетницку дусу Дуцицем, Цеховим, Пускином..........и све то стецено благо не мозе срозати велицањем неције политицке припадности ма каква она била.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Умјетнике

09.11.2019 18:09

Капа доле! Браво Пејаковићу, браво Ћетковићу!

Name

Доми

09.11.2019 17:02

Е моји херцеговци и ви спадисте на ниске гране да вас ј...е црвена секта!!цаст изузецима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Софроније

09.11.2019 17:19

ма свака вам цаст глумци! памет је зацутала а црвени кмери се и даље брукају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глумци

09.11.2019 17:28

Глумци су у Фоци доцекани ко краљеви . Фоца ипак мисли својом главом И не насједа на подвале власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

09.11.2019 17:48

Овај предсједник општине је у праву кад каже да Ћетковића и остале глумце неће више позвати за следећу славу јер за следећу славу ако бог да он ће бити немила прошлост.

Name

ÐОРÐЕ

09.11.2019 18:03

Свака част!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

09.11.2019 19:24

НЕМА СЕ ТУ ПУНО СТА МУДРОВАТИ. СНСД КАО И УВИЈЕК СВЕ ХОЦЕ ДА ИСКОРИСТИ У СВОЈУ КОРИСТ И ПРОМОЦИЈУ. СВЕ ПОХВАЛЕ ЗА ВЕЛИКЕ УМЈЕТНИКЕ И ЉУДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црта

09.11.2019 19:28

Примитивни локални полтрони снсда...глумцима свака цаст на потезу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

09.11.2019 20:00

Цланови снсд секте, нису нормални

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будући мигрант

09.11.2019 21:50

Изненађењима никад краја. Па људи моји највећи олош се сабрао у СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Титаник

10.11.2019 01:22

Ја сам схватио ко је СНСДе још 2006 године а видим многи још нису. Ако нема СНСДе чланску карту и није високи функционер странке како да буде херој ,борац . СНСДе ови хероји су јуришали довозећи бабе и непокретне на гласање за изборе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

10.11.2019 06:14

Цетковицу дјетицу дрзис своју ријец и нецес ником да будес подрепас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мит

10.11.2019 10:05

Како мозе један цовјек да забрани неком да додје у Невесиње? Питање је да ли он мозе и у својој куци то неком забранити. Мозда би му и ту неко рекао да прикоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

10.11.2019 11:47

Подрзавам насе глумце Мислим да су управу

Name

ДУГОКОНТОВ

10.11.2019 11:33

У првом реду шљам са црвеним краватама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахој

10.11.2019 15:51

Изгледа да и на Вегети, треба да буде Снсд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобода Мићаловић о скандалу

10.11.2019 21:47

хттпс://србин.инфо/култура/огласила-се-слобода-мицаловиц-о-наводном-скандалу-у-невесињу/

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јјјј

10.11.2019 22:21

Глумци су изманипулисани локалним политицарима ....багра примитивна

ОДГОВОРИТЕ