Вучић: "Неће бити Србији никаквих санкција"

Неће бити никавих санкција Србији, изјавио је српски предсједник Александар Вучић поводом навода о могућим санкцијама САД због куповине руског наоружања.

Србија 09.11.2019 | 12:01
Вучић: "Неће бити Србији никаквих санкција"
"Неће бити никаквих санкција", рекао је Вучић за Прву тв и додао да евентуалне америчке санкције не би би погодиле земљу и грађане.

"Нису то санкције које могу да погоде вас, ваљда неки људи желе да увек буде 'што горе, то боље'. То су санкције које би можда погодиле мене или би можда погодиле неку фирму или би можда погодиле неког функционера. То не би погађало народ", рекао је Вучић у директном укључењу на ТВ Прва.

Објаснио је да је данас потпуно другачији тип односа и могућих санкција.

"Верујем да то није реално и да се тако нешто неће догодити, ми ћемо да водимо рачуна о својој објективној снази. Ми нисмо Турска, ми немамо ту врсту моћи и снаге, ја сам тога сасвим свестан. Да ли вас вређа и да ли вас боли то што вам други одређује докле можете, шта можете, шта не можете, шта да радите....? Можете да уђете у своје ципеле, ја не могу у ципеле 42 и 43", навео је Вучић.

Нагласио је да Србија мора да се понаша рационално и реално и поручио да људи уопште не треба да брину о санкцијама, него треба да размишљају о нашем економском развоју.

Поручио је и да када се наоружавају, не наоружавају се за рат, већ се наоружавају за то да рата не буде.

"Наоружавамо се да бисмо показали свима да смо тврд орах и да одвратимо сваког потенцијалног агресора од наше земље", рекао је .

Осврнуо се и на примједбе политичких противника у земљи - када се, каже, не наоржавамо, онда кажу да имамо слабу војску, а када се наоружавамо - питају што се наоружавамо.

"Шта год да урадите, ништа не ваља", закључио је Вучћ.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Тито

09.11.2019 13:30

Колико је бивса Југославија улагала у војску и наорузање,па је на крају пукла ко тиква. Ста вам је знацило" треца по снази војска у европи"??? Висе бацања пара у вјетар. Мадјарска,Румунија,Италија,Бугарска ,насе комсије, некадасње немају ни близу војску те јацине или снаге а не "боје се" да це их неко напасти и да морају купити орузје да одврате потенционалне нападаце. Обицно бацање прасине у оци народу,да би се јос дубље завукла рука у дзеп .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.11.2019 13:49

Управо тако.

Name

Боки

09.11.2019 14:47

Када овако неки незналица као ти коментарисес онда ми се с..ре. Распад yу се десио изнутра. Нема никакве везе са наорузавањем Србије. Наравно да се треба наорузати то је доказала. С Кореја и Иран. Сто њих нису напали.

Name

ре.ре

09.11.2019 15:48

Бас није тако југославија је војно била јака али се распала на нацијоналној бази

Name

Гергелy

09.11.2019 13:49

Не реце нам да ли се одустало од куповине Руског наорузања па је то разлог да неце бити санкција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистра витае

11.11.2019 11:27

Својевремено и Слоба тако је говорио. Па знамо шта се десило, како се окончало. Како се он провео. А народ доби и санкције и бомбе и далекометне пројектиле што у чашу погађају. Међутим, за утјеху народу, фамилија његова доби заштиту Русије, укључијући и сигурност стеченог иметка. И ови сада у власти са обе стране ријеке Дрине упорно газе Слобиним стопама. И добру се надају.

ОДГОВОРИТЕ