Данас у Српској промјенљиво облачно уз кишу

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити промјенљиво до претежно облачно са сунчаним периодима и условима за мјестимичну кишу, а у Херцеговини се очекују обилније падавине.

Република Српска 09.11.2019 | 09:01
Данас у Српској промјенљиво облачно уз кишу
Јутро је претежно облачно, са маглом или сумаглицом у ријечним долинама, а киша и локални пљусковима праћени грмљавином могући су углавном на западу и југу.

На крајњем истоку и сјевероистоку у првом дијелу дана биће углавном суво вријеме, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Средином дана биће промјенљиво до претежно облачно са сунчаним периодима, али и условима за мјестимичну кишу, а на југу Херцеговине, истоку и сјевероистоку услови за повремене краће пљускове.

Крајем дана и током вечери, киша и пљускови могући су у већини предјела, а у Херцеговини се очекује од 40 до 70 литара кише по метру квадратном, локално и до 100.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, већи дио дана, јужни и југозападни, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура биће од пет до 11, на планинама око два, а највиша дневна износиће од 12 до 18, на крајњем истоку и сјевероистоку и који степен виша, а на планинама око седам.

Температура измјерена у 7.00 часова: Рудо и Чемерно седам, Бањалука и Вишеград осам, Бијељина, Градишка, Зворник, Сребреница, Фоча и Хан Пијесак девет, Билећа, Гацко, Калиновик, Нови Град, Бихаћ и Приједор 10, Добој, Мраковица, Зеница и Ливно 11, Соколац, Тузла, Требиње и Шипово 12, Мркоњић Град и Рибник 13, Сарајево 15, те Мостар 17 степени Целзијусових.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар