Јокић направио чудо у Денвер Нагетсу

Никола Јокић је режирао највеће чудо у историји Денвер Нагетса! Уз, вероватно најлуђи кош који је икада постигао за победу, пресудио је моћној Филаделфији са 26 поена, 10 скокова, шест асистенција, две блокаде и две "крађе", помогавши екипи да направи највећи преокрет у клупској историји када се ради о завршници НБА мечева, и то на путу ка чудесном тријумфу од 100:97

Кошарка 09.11.2019 | 08:05
Јокић направио чудо у Денвер Нагетсу
Почетак четврте четвртине. ФИладефија, иако лишена необичног плејмејкера Бена Симона (необичан је не само по томе што је баш висок за плејмејкера, већ зато што је једини стартер а организатор игре који још није дао НБА тројку (стварно), а године пролазе), та Филаделфија шутира, погађа и - одлази на "+21".
 
У Денверовој хали неверица. Знали су навијачи Нагетса да им у госте долази један од најбољих тимова лиге, заправо - са само једним поразом колико су Севентиксерси досад имали, нико није био бољи у томе од њих. Уз то, у игри домаћих бројне искре пехова. Јокићу не свирају чист прекршај над њим, он покаже судији да је ухваћен за руку, а онда - техничка нашем асу. Таман да поткрепи оне немилосрдне коментаре да "ове сезоне ни приближно није доминантан као пре".

А и на све то, игра против директног конкурента за најбољег центра лиге, Џоела Ембида. Прошле сезоне Јокић је завршио у идеалној НБА петорци, Ембид је склизнуо због тога у другу. Са друге стране, Џамал Мареј, који је "преузео улогу вође од Јокића", како то воле да ових недеља кажу амерички коментатори, заврши са разбијеним носем. А и семафор стварно неумољив - 21 разлике за Филаделфију.

Само, једно је семафор, а друго срце.

Када су сви отписали Нагетсе, Никола Јокић их је повео ка чуду.

У последњој деоници постигао је чак 16 поена, али ниједан важнији од оног на 1,2 секунде пре краја. Денвер је губио са поеном разлике, одбрана Севентисиксерса почела да лети по терену, не желећи да дозволи нестваран преокрет, па је наш репрезентативни центар лукаво, а и прилично спретно, покушао да упосли Пола Милсапа у рекету. Међутим, окружен ривалима, некадашњи Ол-стар играч је на само њему знан начин успео да врати лопту Јокићу који, иако фаулиран, иако тотално ван баланса, успева да погоди кош. Испоставило се - за победу:

Улетеле су тада клупске колеге са клупе за резерве на паркет, цела дворана је славила у делиријуму, али... Није то био крај меча. Требало се одбранити.

И, Јокић је успео и ту да пресуди: изнудио је офанзивни прекршај директног конкурента, Ембида, па је Вил Бартон на другој страни терена са линије пенала поставио коначан резултат.

НИкола Јокић је у трећој узастопној победи Денвера откако је тренер Малон "прозвао" екипу да не игра са довољно енергије, до поменутих 26 поена стигао шутирајући 10/22 из игре, али иако га тројке баш и нису "слушале" (2/9), срчаност на крају меча, решеност, али и кључни потези и у нападу и у одбрани од њега су, изнова, направили хероја Нагетса. Уосталом, ево како је играо против Филаделфије:

Од Јокићевих клупских колега нарочито су се истакли Мареј са 22 поена и 11 асистенција, те Бартон са 20, односно Милсап са 15, док је Филаделфију предводио Ембид (19 поена, 15 скокова, две асистенције, осам изгубљених лопти), као и тандем Тобајас Херис - Раул Нето са по 13 поена.

После највећег преокрета у историји клуба, Нагетси у недељу гостују Минесоти у нади да ће побољшати свој учинак од 6-2 и то против тима који је до својих 5-3 стигао уз 40 поена Ендрјуа Вигинса у победи после продужетка од 125:119 над Голден Стејтом за који је Деанђело Расел дао чак 52. Тимбервулвси знају да побеђују колико год да је велик ас ривала, управо су то показали против "ратника", па ће Денверу поново бити потребан и сјајан Јокић и његови разиграни саиграчи да би се низ успеха наставио.

(Блиц) 

Коментари / 0

Оставите коментар