Миланче свирао хармонику из гроба!?

Миланчету Радосављевићу у младости се догодило нешто равно најбизарнијој филмској причи - клиничка смрт након удара грома у дрво под којим је седео.

Забава 09.11.2019 | 11:00
Миланче свирао хармонику из гроба!?
Пошто су мислили да је умро, породица га је сахранила заједно са хармоником коју је једва купио и због које су се његови родитељи задужили. Коштала је 25.000 тадашњих динара, а плата његовог оца износила је свега 6 хиљада.

Према речима његових мештана, извесни пљачкаши одмах након сахране пошли су да украду инструмент, а онда их је снашла права страва! Наиме, кад су откопали гроб, Миланче је био жив и наводно је засвирао у тренутку када су покушали да му отму хармонику. Они су са тог места побегли главом без обзира, а њихов чин сматра се благословом - јер је у питању била клиничка смрт.

Миланче је, схвативши шта се заправо десило, отишао кући весео и свирајући хармонику успут. На кућном прагу појавио се носећи своју драгоцену хармонику! Његов отац након тога тражио је лопове да би их наградио, али никада се нико није јавио.

Певач народне музике је, са друге стране, остао жив и здрав, али са одређеним последицама од удара грома. Неким чудом га је професор музике примио на часове хармонике с обзиром да је имао неправилно распоређене прсте на рукама, што је управо последица удара грома.

Миланче је убрзо почео да пева по кафанама, био је изузетно тражен, а у једној га је чак спазио Аца Степић, који је предложио да Миланче изда диск.

Ожењен је, има двоје деце и четворо унучади. Син му свира хармонику, а ћерка је завршила одсек клавира и ради као професор у музичкој школи "Станковић" у Београду. Себе сматра срећним и задовољним човеком.



"Моја лична дужност је да певам мом народу у нашем мелосу колико ја то могу и умем. Ни ја не певам увек исто, некад боље некад горе, знате... Али, дајем колико могу да дам од себе. А ми имамо препознатљив мелос. Ми се разликујемо од Румуна, од Бугара, од Мађара. Од свих се разликујемо! Ми имамо своју мелодију. Знамо ми шта певамо", рекао је једном приликом он.

Извор:Курир.рс, Фото: Yоутубе сцреенсхот

Коментари / 0

Оставите коментар