Нема купца: “Шећерана” иде на нову лицитацију за 9,5 милиона марака

Скупштина повјерилаца бијељинске “Шећеране” одлучила је данас да буде расписан нови оглас за продају те Фабрике шећера с почетном цијеном од 9,5 милиона КМ. Ако не буде купаца цијена “Шећеране” падаће сваких 15 дана за 500. 000 КМ.

Република Српска 08.11.2019 | 17:12
Нема купца: “Шећерана” иде на нову лицитацију за 9,5 милиона марака
Скупштина је одредила да цијена “Шећеране”, ако не буде купаца, пада до седам милиона КМ, након чега ће поново одлучивати о даљем поступању.

Претходно је Скупштина одбила „Павгорд“ који је понудио пет милиона марака за куповину „Шећеране“, док је писмо намјере банкара из Кине Драгана Гуру Ђурагина, који је навео да је спреман да плати седам милиона КМ, оцијенила неозбиљним.

Вишесатна сједница Скупштине повјерилаца протекла је у прилично наелектрисаној, свађалачкој атмосфери, у којој су изнесени опречни ставови о томе да ли треба или не гласати о писму намјере заинтересованог купца из Кине, који није уплатио депозит, како је законом и предвиђено.

Стечајни управник “Шећеране” Небојша Матић изјавио је да је Ђурагин у задњој преписци навео да је и даље заинтересован за куповину Фабрике шећера, али да тренутно нема финансијска средства за куповину, те да не зна када може уплатити тражени депозит.

Присутни повјериоци су истакли да је Ђурагинова понуда од седам милиона КМ била превише лијепа, да би била истинита. Неки од њих су навели да Ђурагин, изгледа, само тражи медијску пажњу, те да се представио као неозбиљан купац.

Предсјендник Одбора повјерилаца Војислав Николић предложио је да се Скупштина повјерилаца прекине и настави крајем новембра или почетком децембра, те да се још једном поразговара са оба заинтересована купца.

„Тачно је да је „Павгорд“ дао рок до 10. новембра за изјашњење, али никоме неће пасти круна са главе, уколико је ријеч о озбиљним намјерама и озбиљним инвеститорима. Добро би било да ступимо с њима у комуникацију и да још једном провјеримо њихове задње намјере“, истакао је Николић.

На крају је ипак усвојено да се продаја настави са предложеном цијеном од 9,5 милиона КМ, те да се убрза поступак продаје оглашавањем на сваких 15 дана са цијеном мањом за 500.000 КМ од почетне.



(БН/Цапитал)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Xx

08.11.2019 16:27

Ста раде све зиво продасе дабогда се опаметили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нејасно

08.11.2019 16:55

Шта раде са овом шећераном, ово није нормално??? Неко ће је вјероватно узети, али кад се тотално обезвриједи, а радници ће на крају добити шарену лажу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

09.11.2019 04:59

Неце Нико сецерану купит тај Новац је оплацкан. Отет од народа Прљав Мазда И крвав уклет стим новцем је сецерана градена криминалци су Мислили Зарадити на продаји Али виса сила И свако нормалан види Са киме има посла ,И сви бјезе ис зла И уклетости Она мора да да се распадне сама ис себе јер је уклета како је постала тако це И нестати а ви криминалци цете остати биједници са рудоњом на целу И мицом мицицем

ОДГОВОРИТЕ