Селектор саопштио списак Србије за квалификације

Селектор А репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић саопштио је имена играча за квалификационе дуеле против Луксембурга (14. новембар – 20. 45) и Украјине (17. новембар – 15. 00) на стадиону „Рајко Митић“.

Фудбал 08.11.2019 | 14:51
Селектор саопштио списак Србије за квалификације
Још једном на списку позваних "орлова" нема Луке Јовића, али је ту један заборављени нападач. У питању је некадашњи играч Црвене звезде Ђорђе Деспотовић који тренутно наступа за Оренбург, који је помало заборављен у нашој јавности. Он до сада није носио дрес репрезентације и једини је дебитант на списку.
 
Јовић је због повреде напустио претходни меч са Луксембургом, а онда је Тумбаковић одлучио да га не позове на следеће окупљање. Одлучио је да при том ставу остане и овог окупљања.

Уз њега за место у нападу се боре још и Милан Павков, који се повредио на мечу Црвене звезде и Тотенхема, те Александар Митровић, играч месеца у Чемпионшипу, и Андрија Павловић.

Везни ред је претрпео промене јер нема Александра Катаија, али је позван Филип Ђуричић који игра сјајно у Сасуолу ове сезоне. Вратио је место стартера и постигао два поготка у Серији А.

У одбрани је занимљиво да се може саставити читава одбрана смо од играча из редова вечитих ривала.

Десног бека би могао да покрива Марко Гобељић, једног штопера Немања Милуновић који би био у пару са Немањом Милетићем, док би лево шпартао Милан Родић. Овај сценарио је мало вероватан, али увек постоји као могућност.

Окупљање најбољег националног тима је у понедељак 11.новембра, када ће селектор Љубиша Тумбаковић бити на располагању представницима медија.

Ево комплетног списка:       

ГОЛМАНИ: Марко Дмитровић (Еибар), Предраг Рајковић (Ремс), Емил Роцков (Војводина).

ДЕФАНЗИВЦИ: Немања Милетић (Партизан), Марко Гобељић (Црвена звезда), Никола Миленковић (Фјорентина), Никола Максимовић (Наполи), Урош Спајић (Краснодар), Немања Милуновић (Црвена звезда), Александар Коларов (Рома), Милан Родић (Црвена звезда), Филип Младеновић (Лехија).

ВЕЗНИ РЕД: Лука Миливојевић (Кристал Палас), Саша Лукић (Торино), Немања Гудељ (Севиља), Немања Максимовић (Хетафе), Немања Радоњић (Марсељ), Душан Тадић (Ајакс), Адем Љајић (Бешикташ), Сергеј Милинковић Савић (Лацио), Филип Ђуричић (Сасуоло), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт), Филип Костић (Ајнтрахт).

НАПАДАЧИ: Александар Митровић (Фулам), Милан Павков (Црвена звезда), Андрија Павловић (АПОЕЛ), Ђорђе Деспотовић (Оренбург).

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ово

09.11.2019 10:11

није прави селектор Србије. Ово је ПИНОКИО сто слуса Фс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

12.11.2019 05:27

тренер за смијање

Name

Неко Иза Кулиса...

11.11.2019 09:30

Ха-ха-ха, како је ово провидно урађено. Деспотовић је хтио играти за БиХ репрезентације јер има корене по мајци у Босни и Херцеговини, па онда да би га зезнули преко менаџера лобирају да се он позове у репрезентацију Србије да не би касније могао играти за БиХ. Оригинално нема шта, видећемо хоће ли га опет позивати после првог наступа...

ОДГОВОРИТЕ