Саша Поповић иде у пензију, али и даље остаје на функцији!

Директор и сувласник „Гранд продукције“ у априлу је напунио 65 година, што значи да, по закону, није било препрека да преда захтев Фонду ПИО за одлазак у пензију. Одговор надлежних стигао је недавно, а у њему је писало да је Поповић испунио све неопходне услове. Ипак, Саша нема намеру да се повуче из посла, већ ће и даље остати на истој позицији, тврде људи из његовог окружења.

Забава 08.11.2019 | 13:00
Саша Поповић иде у пензију, али и даље остаје на  функцији!
- Не знам колико је тачно имао стажа, али знам да је пензионом фонду плаћао доприносе одавно, још пре него што је основао „Гранд продукцију“ са Бреном и Бобом. Претпостављам да има више од 35 година радног стажа. Та пензија њему не представља нешто посебно у материјалном смислу, јер је он финансијски обезбеђен. Доста је приходовао од продаје пакета акција „Гранда“ странцима, а још увек зарађује позамашне своте новца јер и даље поседује мањински удео у компанији - каже извор.

Колику ће пензију добијати Поповић, није познато, али то ће сасвим сигурно бити пристојна сума.

- По правилу и закону, људи који су радни век провели на водећим позицијама примају пензије од 80.000 до преко 100.000 месечно, али ја не знам колико ће Саша добијати. То зависи од тога колико је радног стажа скупио, као и на који начин је пре оснивање „Гранда“ уплаћивао доприносе. Ако је тада плаћао паушалан износ, онда му је пензија сада знатно мања - додао је саговорник.

„Гранд продукција" је потврдила сазнања.

- Саша Поповић је остварио право на своју заслужену пензију, али то ништа неће променити када је реч о његовим пословним и креативним активностима, будући да остаје на челу „Гранда“ - пише у саопштењу ове куће.



По питању повлачења из посла, Поповић је често мењао мишљење. Тако је 2015. рекао да планира да оде у пензију, јер је већ 42 године у послу, и да сматра да је то сасвим довољно. Али пре неколико месеци изјавио је да од тога нема ништа.

- Не идем у пензију, шта ћу? Шта да радим? Рано је за мене - рекао је Саша у јуну.

Тренутно је Саша на одмору са породицом у Опатији где иначе има кућу, па је искористио паузу измедју два снимања емисије да се мало изолује од посла и јавности.

Извор:Ало.рс Фото:Ало/Рајко Ристић

Коментари / 0

Оставите коментар