Предсједник Вучић састао се са Брендеом у Женеви

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Женеви са председником и чланом Управног одбора Светског економског форума Бергеом Брендеом.

Србија 08.11.2019 | 09:56
Предсједник Вучић састао се са Брендеом у Женеви
Тим разговором, Вучић је почео билатералне састанке у Женеви, где ће данас учествовати у Стратешком дијалогу о Западном Балкану у организацији Светског економског форума.

"Почеле билатерале у Женеви", написао је Вучић на свом Инстаграм профилу, уз неколико фотографија са Брендеом.

Вучић је синоћ по доласку у Швајцарску рекао да очекује много важних сусрета с важним људима.

- Мислим да је за све теме у оквиру теме "Европа куда и како даље" - шта са Западним Балканом - навео је Вуцић за ТВ Пинк.

Најавио је да ће се разговарати и о односима Београда с Приштином, додавши да је изненађен што нико из Приштине није у Женеви.

Учешће на скупу у Женеви, осим председника Србије, потврдили су, између осталих, и нови шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борел, оснивач Светског економског форума Клаус Шваб и премијери Хрватске и Албаније Андреј Пленкоивћ и Еди Рама.

Током посете, председник Вучић ће, према саопштењу из његовог Кабинета, имати одвојене сусрете с председником и чланом Управног одбора Светског економског форума Бергеом Брендеом, директорком за регионалне стратегије, Европу и Евроазију и чланом Извршног одбора Светског економског форума Мартином Ларкин, као и с председником Европске банке за обнову и развој Сумом Чакрабартијем.

Вучић је синоћ био гост на вечери коју приредјује Клаус Шваб.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар