Тачи и Харадинај изразили подршку Весељију

- Председник Демократске партије Косова и досадашњи председник парламента Косова, Кадри Весељи примио је позив од Специјалног суда.

Србија 07.11.2019 | 22:36
Тачи и Харадинај изразили подршку Весељију
Поводом тога, председник Косова Хашим Тачи је рекао да нема суда, нема тенденције или измишљотине који могу да угрозе Весељија и његову борбу за ослобођење.

"Судбину дугогодишњег ропства и владавине над народом Косова од стране Србије заувек је променила Ослободилачка војска Косова и ангажман младих људи и жена који су се придружили ОВК у борби за слободу и независност", написао је Тачи на фејсбуку.

Тачи је рекао да је имао велику част да стално буде са Весељијем на путу ка слободи Косова, као и да се на сваком кораку осец́ао поносним на неуморни рад и посвец́еност Весељија.

"Нема сумње да је Весељи, као и десетине бивших бораца ОВК, које је већ позвао Специјални суд, имали највиши патриотски, политички и војни морал. Суочавање са тим захтевима трајно ц́е запечатити достојанство ОВК и трајно дискредитовати и поништити штетне измишљотине. Не постоји суд, ни домац́и ни међународни, који може исписати историју и изједначити жртву са агресором", написао је Тачи.

Премијер Косова у оставци Рамуш Харадинај је оценио да Весељи као један од вођа Ослободилачке војске Косова, као и сваки борац за слободу борио против угњетавања и зверстава Србије над косовским народом и достојанствено ц́е бранити чистоц́у овог рата.

„Уверен сам да ц́е и овај пут надвладати наша истина и наше право“, написао је Харадинај на фејсбуку.

Лидер Демократске партије Косова (ДПК) и бивши председник Скупштине Косова Кадри Весељи изјавио је данас да ће 4. децембра бити саслушан пред Специјалним судом за злочине ОВК у Хагу.

(Бета)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неђо.7.11.2019

07.11.2019 21:46

Остајете,багра,шљам,лопови,злочинци,највеће смеће на свету.

ОДГОВОРИТЕ