Ђоковић иде у борбу да се врати на прво место.

Новак Ђоковић ће после тријумфа у Паризу од недеље кренути у битку за последњи трофеј сезоне, на АТП тур финалу у Лондону.

 

Тенис 07.11.2019 | 22:17
Ђоковић иде у борбу да се врати на прво место.
Неће то бити само битка за престижни пехар, већ и за челну позицију на крају сезоне. Пет пута је био први на крају сезоне, успе ли у томе и ове године, изјадначиће рекорд Пита Сампраса.

Српски тенисер, који је у понедељак после тачно годину дана перманентне владавине препустио трон Рафаелу Надалу, свестан је да ће у "О2 арени" имати тежак задатак.

Ђоковић је у групи "Бјерн Борг" заједно са Роџером Федерером, Домиником Тимом и Матеом Беретинијем. Не жели да се бави калкулацијама, циљ му је да добије све мечеве на турниру и врати се на прво место.

- Биће то екстремно тежак задатак за мене када се има у виду ко су противници у групи. Уколико успем годину да завршим на првом месту. биће фантастично. Имам велики мотив -признао је Новак.

Ове године одиграо је неколико изузетних мечева. Издваја се онај из финала Вимблдона са Федерером када је после 12:12 у петом сету и тај-брејка стигао до титуле.

- Када је реч о таквим мечевима, ради се о визуализацији и припреми себе за све могуће ситуације. Покушавам да "одиграм" меч у својој глави пре изласка на терен. Нисам могао да предвидим такав сценарио, али увек себе замишљам као победника.

- Уз ту снагу воље, морате имати снагу која долази из ваше менталне и емоционалне стране. За мене је то вечита битка унутар мене, веће и од оне која се дешава споља. Нису разне ситуације на терену то што те повређује већ како се ти изнутра носиш са тим ситуацијама, како их прихваташ, како их преживљаваш", додао је Новак.

Без обзира на то што сви имају преко 30 година, Ђоковић, Федерер и Надал су и даље доминантни у свету тениса. Српски тенисер каже да су му они највећи мотив.

- Један другог чинимо јачим, захтевамо један од другог да напредујемо у игри. Њих двојица су вероватно и највећи разлог зашто се још такмичим на овом нивоу. Чињеница да су ушли у историју ме и даље инспирише и мотивише, да урадим исто што и они, чак и више - закључио је Ђоковић

Новак ће у недељу 10. новембра од 14 часова играти први меч у синглу, а противник му је Матео Беретини. Вечерњи термин од 20 часова разервисан је за дуел Роџера Федерера и Доминика Тима.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар