Школски метак у коверти стигао ИЗ у Србији

- Новопазарска полиција ради на идентификацији пошиљаоца коверте Исламској заједници у Србији, у којој се налазио школски метак умотан у памучну тканину.

Србија 07.11.2019 | 18:34
Школски метак у коверти стигао ИЗ у Србији
О случају је обавештен и тужилац, објавио је у четвртак новопазарски Радио Сто плус.

Коверта са метком, стигла је у понедељак, 4. новембра, са поштанским печатом из Београда, а на њој је као име пошиљаоца наведен Ђордје Петровић, са адресом улице Светог Цара Лазара из Орашца.

У Мешихату ИЗ наводе да су забринути, јер сматрају да је ова коверта са метком директна претња и јасна порука припадницима ислама да "нису пожељни у овој држави".

Они су од председника Србије Александра Вучића, Владе Србије и Министарства унутрашњих послова тражили да својим ауторитетом пруже потребну заштиту ИЗ и свим припадницима ислама, али и уверење да је Србија "и њихова домовина у којој могу живети и осећати се слободно, у духу своје вере и културе, без страха за живот и безбедност".

Из Мешихата апелују на градјане да одрже присебност и да не одговарају на провокације.

Осим Исламске заједнице у Србији, коверта са метком у памучној тканини у среду је из Београда стигла и на адресу Парламента Босне и Херцеговине (БиХ), а полицијски службеници су послали коверту Тужиластву БиХ на расветљивање случаја, након чега се у истрагу укључила и Агенција за истраге и заштиту БиХ.

Почетком ове године на адресу Мешихата стигло је претеће писмо од извесног Стефана Лазаревића из Београда, у којем је вредјао ислам и муслимане, а овај случај према сазнању радија Сто плус још увек није решен.

(Бета)

Коментари / 0

Оставите коментар