Ђорђе Вуковић вечерас гост у "Пулсу" БН ТВ

Наш гост: Ђорђе Вуковић, професор Факултета политичких наука у Бањалуци

Република Српска 07.11.2019 | 17:08
Ђорђе Вуковић вечерас гост у "Пулсу" БН ТВ
Зашто су националне теме важније од проблема грађана? 

Гдје је нестала критичка мисао?

Може ли се зауставити одлазак младих?

Своја питања можете поставити у категорији коментари.

Емисија „Пулс", четвртак у 20.50 часова, уређује и води Сузана Рађен – Тодорић.

БН ТВ

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Јована

07.11.2019 16:39

Питајте професора ста је да са обецањима које је давао најбољим студентима? Гдје му је кум Александар Врањес? И како му сад после 10 година цаурења ваљају ПДП и СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

07.11.2019 16:41

Како видите Бањалуку и Републику Српску десет- петнаест година послије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

професор

07.11.2019 16:44

Питање за професора: Постоји ли 100 људи у РС са добрим намјерама да се организују у политичку партију и изадју на изборе и покушају да утичу на промјене??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

07.11.2019 16:50

Г. Вуковић, дали су професори ткз. Интелигенција спремни само на привилегије док их стање криминала и лошег живота градјана не интересује, како могу бити школовани људи толики полтрони?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сека

07.11.2019 17:16

Велики поздрав за великог човјека, професора, писца, хуманисту, активисту и спортисту. Мало је академских грађана попут њега, нажалост. Питање, из његове перспективе како види људе који су прошле године устали против неправде у највећем граду Српске? Да ли су то били људи "од политике" или заиста обични грађани којима је свега било преко главе, а убиство дјетета кулминација свега?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање останка и опстанка?..

07.11.2019 18:12

1. Шта професор мисли о свеукупној академској заједници, тј. о људима који су стварни, а не куповни интелектуалци, а који би требали бити потребна и довољна критична маса, за покретање промјена? 2. Мишљење о Академији наука РС у овим тешким временима по српски народ, са освртом о њиховој "гробној шутњи', у односу на сва друштвена дешавања. Другим ријечима, зашто академици, као истурени, јавни скуп пробраних и доказаних интелектуалаца, не износи никад јавно своја мисљења, у циљу било каквог бољитка? 3. Ко би по проф. мишљењу, могао бити критички нуклеус, за иницирање промјена и спас свих нормалних људи, РС и мира на овим просторима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЊЕ

07.11.2019 18:24

Професоре, Ви као млад човјек, академски образован и универзитетски професора, можда знате зашто данашња генерација младих није револуционарна? Зашто нису гласни и зашто не инсистирају на промјенама?ј Промјене су енергија и услов напретка. По природи досад су против промјена били само старији и они којима је добро. Међутим, данас за промјене нису заинтересовани ни млади, као ни већина других популација. Испада да је већини више него добро. Међутим није тако, јер добро је веома малом броју привилегованих. Испад да имамо неки чудан ПАРАДОКС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

професор у пензији

07.11.2019 18:34

Позовите Лазаревића из зелених, више ће вам рећи о држави, о привреди и њеном развоју на основу свих расположивих ресурса, правној и полтичкој будућности Републике Српске, младим, академској заједници и ћутању написменијег дијела становништва, европским интеграцијама, могућности коришћења фондова. Укратко речено, све што сам од њега до сада чуо и прочитао вриједи. царева блага. Само да се пола уради на начин како предлаже и како је логично, никад не би РС била под знаком питања као што је под оваквом влашћу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање под хитно

07.11.2019 18:47

Како професор ради на два мјеста, оба јавне установе? Зар то није законом забрањено!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

07.11.2019 19:31

ПИТАЊЕ ЗА ПРОФЕСОРА. ШТА МИСЛИТЕ У АМБИЈЕНТУ У КОМ ЖИВИМО ДА ЛИ ПОСТОЈИ ЧАСТАН И ПОШТЕН ПРОФЕСОР.ПИТАМ ТО ИЗ РАЗЛОГА ЗАТО ШТО НЕ ПОЗНАЈЕМ НИ ЈЕДНОГ ТАКВОГ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

07.11.2019 19:59

Да ли ви као професор препознајете неке квалитетне младе људе и за које сматрате да могу да у будућности промјене стање у којем се налазимо? Кад кажем младе мислим на оне који показују уопште и жељу да дјелују на промјене. Хвала.

ОДГОВОРИТЕ