Наркобоса из БиХ хрватска полиција нашла у гепеку

Кад је на граничном прелазу Брегана у понедјељак ујутро полиција уочила БМW “трицу” бх. таблица, који је из Хрватске требао ући у Словенију, ауто им се учинио сумњивим.

Босна и Херцеговина 07.11.2019 | 10:50
Наркобоса из БиХ хрватска полиција нашла у гепеку
БМW којим је управљао БиХ држављанин К.С. престројили су у трак за преглед, но ништа их није могло припремити на оно што су затекли када су замолили возача да отвори гепек. Наиме, иза пар кофера, стиснут у гепеку, из “трице” им се смијешио корпулентни Един Каметовић звани Длака (38), дилер из БиХ за којим је Италија расписала Еуропски ухидбени налог због оптужби да је био један од шефова злочиначке организације које је у Италији продавала хероин, кокаин, марихуану, амфетамине...

Каметовић је почетком прошле године осумњичен као дио групе коју су у сарадњи с хрватским МУП-ом разбиле италијанска и словенска полиција, а под истрагом су се укупно нашле 23 особе, од којих су већина држављани Италије и БиХ, али и двојица држављана РХ - Драган Хилак из Осијека те Ален Новаковић из Солина.

Обојица Хрвата те Каметовић и још четворица држављана БиХ у тренутку хапшења били су недоступни италијанском правосуђу те су за њима издани налози за хапшење. Иза решетака су завршили Захид и Анис Шерифовић из Брчкога, Македонци, један Мароканац и 15-ак Италијана. Према оптужбама, они су у Италију из БиХ увезли дрогу у вриједности око 600.000 евра и тамо је препродали.

У априлу ове године изречене су и пресуде, од чега је низ окривљених осуђен у одсуству, а међу њима и Каметовић. Добио је седам година затвора, а више од њега су добили Анис Шерифовић који је осуђен на 13 година и четири мјесеца затвора те његов брат Захид Шерифовић који је осуђен на 12 година затвора. Осјечанин Драган Хилак осуђен је на четири године затвора, док је у односу на Новаковића, иначе прилично познатог госта хрватских “црних кроника”, поступак привремено прекинут јер је у бјекству.

Наиме, хрватско правосуђе је против Новаковића, којега су медији прозвали “далматинским краљем превара”, водило више поступака, а у некима од њих је и осуђен. Након хапшења на Брегани, Каметовић је одведен на суд у Великој Горици, гдје му је одређен истражни затвор ради предаје Италији.

Каметовић се, неслужбено сазнаје Јутарњи лист, на суду у В. Горици у присутности свог адвоката Гордана Преглеја противио изручењу Италији. Умјесто тога тражи да га се изручи у БиХ, јер је и његова земља за њим расписала потјерницу ради издржавања казне од годину и девет мјесеци затвора.

(Херцеговина.инфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ГЊИДЕ

10.11.2019 09:39

ТО СУ ТЕ ГЊИДЕ КОЈЕ СЕ ВУКУ ПО ГЕПЕЦИМА С БИЈЕЛИМ ПРАХОМ И ЈЕДИНО СУ ХРАБРИ КАД ДЈЕЦИ КРАЈ ОСНОВНИХ ШКОЛА ТРЕБА УВАЉИВАТИ ТАЈ ПРАХ У ЖВАКАМА. ТРЕБА ТУ ДУТЕРТЕ. УХВАТИТЕ ГА СВАКАКО. ПО МОГУЋНОСТИ ЖИВОГ ИЛИ МРТВОГ. ЈА ПРЕФЕРИРАМ МРТВОГ. ТАКО ОН ТО РАДИ С ОВАКВИМ ГЊИДАМА КОЈИХ СЕ КОД НАС НАКОТИЛООООООООООООООООО.................

ОДГОВОРИТЕ