"ТРБ" отвара нови погон, и жене у прозводњи оружја

Компанија Технички ремонт Братунац отвориће сутра нови погон за производњу у који је уложено више од милион КМ и запослено 26 радница, рекао је Срни генерални директор компаније Славенко Ристић.

Република Српска 07.11.2019 | 10:39
"ТРБ" отвара нови погон, и жене у прозводњи оружја
Према његовим ријечима, нови производни погон је комплекс од три објекта смјештена на 3.000 метара квадратних у кругу компаније у Братунцу.

Ристић је истакао да је један објекат намијењен за производњу и монтажу експлозивних материја у који је постављена линија за монтажу минобацачких, артиљеријских и ракетних упаљача, као и њихових склопова и подсклопова.

У другом објекту је складиште експлозивних материја, а трећи је намијењен за складиштење готових производа.

Ристић је навео да је тренутно примљено 26 радника који су прошли све потребне обуке и добили неопходне сертификате за рад на овим пословима, а да је капацитет радних мјеста у процесу производње, односно монтаже 35 радника у једној смјени.

"У блиској будућности, а у зависности од потребе тржишта, планирано је увођење и друге смјене, те расписивање конкурса за пријем нових 30 радника", рекао је он.

Ристић каже да ће сутра, када се отвори погон, прва група од 26 радница почети са радом, те да ће њихов први посао бити монтажа минобацачких, артиљеријских и ракетних упаљача, као и њихових склопова и подсклопова за потребе познатог купца са којим имају закључен уговор.

Интересантно је да су сви новозапослени - жене, а директор ТРБ-а каже да су одлучили да и женама омогуће да раде у намјенској индустрији, која се традиционално веже за мушкарце, те да је сигуран да ће одлично обављати посао.

"Сматрам да су жене прецизније, посвећеније и опрезније у процесу монтаже, али и у раду са осјетљивом материјом", рекао је Ристић.

Отварање новог погона планирано је за сутра, на Митровдан, поводом обиљежавања славе компаније.

Свечаност отварања предвиђена је за 12.00 часова. 

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Горан

07.11.2019 17:24

Како је могуће да направите складиште експлозива у насељеном мјесту ни стотину метара од кућа и ко вам је дао дозволе за тако нешто ако их уопште имате.Такве фабрике се измјештају из насељених мјеста,само код нас мафија их доноси људима уз главу,да не говоримо о људима који рукују експлозивом.Братунац и не зна на чему спава...

ОДГОВОРИТЕ