Кошаркаши Црвене звезде дочекују Реал Мадрид

Кошаркаши Црвене звезде и мадридског Реала састају се вечерас у утакмици седмог кола Евролиге. Меч на терену београдске "Штарк арене" игра се од 19 часова, а Београђани најављују још један спектакл у елитном такмичењу.

Кошарка 07.11.2019 | 08:09
Кошаркаши Црвене звезде дочекују Реал Мадрид
Мадриђани, који су управо у "Штарк арени" 2018. прославили титулу првака Европе, у Београд су стигли са три побједе. Звезда има тријумф мање и велики мотив да пред својим навијачима одигра добро против великог ривала.

"Добро знамо шта значи име Реала - највећи могући бренд и екипа која без обзира на форму увек има највише циљеве. Изашли су из тежег периода победом у прошлом колу Евролиге, али изузетно је важно да контролишемо утакмицу јер је њихов стил игре добро познат - изузетно брза игра, са пуно шутева за три поена. Зато нам је потребна изузетна концентрација како не бисмо упали у замку брзе кошарке", рекао је Андрија Гавриловић, тренер Црвене звезде.

Гавриловић је истакао значај подршке навијача, а и кошаркаш Огњен Добрић вјерује да уз подршку са трибина Звезда има шансу за тријумф.

"Очекује нас још једна велика утакмица у 'Арени', против клуба за који се зна шта представља у европској кошарци. Екипа Реала није претрпела велике измене у односу на прошлу сезону, али и даље има велики квалитет, играчи се добро познају, уиграни су и играју изузетно брзо", рекао је Добрић и додао:

"Ми полако хватамо ритам, забележили смо две изузетно важне победе, а утакмица са Реалом је сама по себи нешто више и још већи изазов. Морамо да одиграмо одличну утакмицу, да се држимо договора из свлачионице, да будемо чврсти у одбрани, а уз пуну 'Арену' и подршку наших навијача уз огромну енергију на терену и са трибина верујем да имамо нашу шансу."

Вечерас ће бити игране још четири утакмице Евролиге, а међу њима је дуел Олимпијакоса и Анадолу Ефеса. Тим из Истанбула друго коло заредом игра у Атини, а гостовање Олимпијакосу долази након пораза од Панатинаикоса (70:86).

"Још један веома јак противник је пред нама. Олимпијакос има играче великог капацитета попут Василиса Спанулиса, Николе Милутинова и Јоргоса Принтезиса. Морамо да играмо чврсто ако желимо да побиједимо Олимпијакос и морамо да имамо добар шут", рекао је Ергин Атаман, тренер Анадолу Ефеса.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар