Хуманитарним концертом помажу Дејану Зорићу

Да је потресна прича о дјечаку Дејану Зорићу из Доњих Агића дирнула и најтврђа срца свједочи мобилни телефон Дејанове баке Стане који непрестано звони.

Република Српска 07.11.2019 | 07:29
Хуманитарним концертом помажу Дејану Зорићу
Са свих страна људи позивају нудећи помоћ.

Помоћ овом врхунском спортисти и узорном ученику понудила је и омладина Приједора и Новог Града.

Младен Каран и Дарио Царић заједно са локалном заједницом одлучили су да направе један хуманитарни концерт гдје би наступила позната имена са естраде, а сав прикупљен новац од продаје улазница био би преусмјерен Дејану Зорићу чије су сузе пред камерама БН телевизије потресле многе.

Помоћ у организацији хуманитарног концерта овој двојици активиста на данашњем састанку пружио је Мирослав Дрљача начелник општине Нови Град гдје је без накнаде уступио спортску дворану.

"План нам је да поменути концерт буде одржан 23.новембра текуће године. Овом приликом апеловаћемо на позната имена и музичаре да нам се јаве како би смо договорили процедуре у самом њиховом наступу" - истиче Дарио Царић један од организатора концерта који је данас и посјетио породицу Зорић и храброг дјечака Дејана.

Царић је додао да се данас заједно са колегом Младеном Каран, првим покретачем акције помоћи за Дејана, састао са начелником општине Нови Град а већ за сутра заказали су разговор и са начелником Крупе на Уни.

"Циљ нам је све братске општине укључити у ову акцију. Прво смо кренули од домаћина наше општине којој наш дјечак припада а то је Нови Град, затим ћемо упознати руководство Крупе на Уни са нашом идејом. Позваћемо и поразговарати са Градоначелником Приједора Миленком Ђаковићем, затим са начелником Костајнице, Оштре Луке и са свим другим установама а све с циљем изградње куће за дјечака Дејана" - рекао је Царић.

 

Дејану је данас уручен и бицикл којег му је поклонио Душко Топић један од хуманитараца, власник Монти Котач продавнице из Приједора а са осмијехом на лицу пред нашом екипом Дејо је направио неколико кругова својим сада новим превозним средством са којим ће се већ ујутро запутити у школу.



БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Под тепих грозоте њихових (не)дјела

07.11.2019 12:03

Хвала БН и свим добрим људима,а срам да буде осионој пљацкаској власти умрезеној на свим нивоима у РС.

ОДГОВОРИТЕ