Такав човјек би посвађао и два ока у глави

Члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик оштро је данас критиковао високог представника у БиХ Валентина Инцка и извјештај који је јуче представио пред Савјетом безбједности УН-а.

Босна и Херцеговина 07.11.2019 | 07:18
Такав човјек би посвађао и два ока у глави
Између осталог, осврнуо се на дио извјештаја у којем је Инцко констатовао како су "грађански оријентисана странка ДФ и бошњачки СББ такође у коалицији на државном нивоу".

"То уопште није тачно. То је лаж. ХДЗ БиХ не дозвољава да ДФ примирише коалицији, а он (Инцко) оде и прича како су они у коалицији", казао је Додик.

Према његовим ријечима, високи представник у континуитету нетачно информише  Савјет безбједности УН-а. 

Осврнувши се на дио извјештаја у којем се наводи да "СДА и ХДЗ  БиХ одржавају свој дугогодишњи савез, придружује им се ДФ", Додик је поставио отворено питање јавности: "Да ли је ово истина?".

"Питајте ХДЗ је ли ово истина! Ни ДФ неће да буде са ХДЗ-ом, а високи представник говори да су они заједно. Он обмањује Савјет безбједности упорним неистинама по многим питањима у БиХ", поручио је Додик, који се свим силама труди додатно покварити односе између ХДЗ и СДА.

 Истина је управо супротна оном што тврди Додик: никада током бројних преговора представици ХДЗ-а нису проблематизовали дјеловање ДФ-а у коалицији, баш као што ни ДФ није своје дјеловање у власти условљавао елиминисањем ХДЗ-а. 

Уосталом, и актуелно руководство Парламента БиХ у којем, између осталих, сједи и лидер ХДЗ-а, Драган Човић, односно његова десна рука, Борјана Кришто, изабрано је већином гласова посланика и делегата оба дома, а те већине не би било без дјеловања ДФ-а.  

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

А ти несретниче?

07.11.2019 06:24

Ти би Додиче посвађао једно око у глави!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално стање

07.11.2019 06:40

Ови Додикови наводи су споредне ствари. Сустину ситуације у БиХ је Ињко ипак представио - да напредка у БиХ нема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

07.11.2019 07:28

Слусо сам цовјека све сто је рекао тацно је.Дрзава корумпирана, водје хуцкаски настројене,права градјана нема нигдје,народ бјези из земље главом без обзира ја га у подпуности подрзавам а ови наси нек казу да није тако.Реко је да су сватри носиоца власти иста и нас Снсд и њихови у федерацији Хдз И СДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

07.11.2019 07:38

Све док се рудоња не истјера из политике,Босни нема напретка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реБЛ

07.11.2019 21:53

Све док ти нижеш такве бисере на овом порталу, нама нема среће, паметнице наша....

ОДГОВОРИТЕ