У петак одлука о судбини Шећеране у Бијељини

Одбор повјерилаца бијељинске “Шећеране” усвојио је данас више закључака, између осталог да Скупштина повјерилаца разматра понуде пристигле за куповину те Фабрике од стране фочанске фирме „Павгорд“ и од банкара из Кине, српског поријекла, Драгана Гуру Ђурагина.

Република Српска 06.11.2019 | 12:45
У петак одлука о судбини Шећеране у Бијељини
Одбор повјерилаца закључио је да се, ако Скупштина не прихвати ниједну од двије понуде, иде у продају имовине “Шећеране”, за шта су предложена четири начина.

Један од начина је да се огласи продаја без цијене и да се прикупе понуде заинтересованих, други начин је да се продаје дио по дио имовине „Шећеране“.

Трећи предложени начин је да повјериоци преузму Фабрику, а да се разлучни повјериоци исплате, а четврти начин је да се организују лицитације на којима ће почетна цијена имовине „Шећеране“ бити 9,5 милиона марака, те ће сваком новом лицитацијом падати за 250.000 КМ до момента продаје.

Коначну ријеч даће Скупштина повјерилаца “Шећеране” на сједници у петак у Окружном привредном суду у Бијељини.

Стечајни управник “Шећеране” Небојша Матић рекао је за ЦАПИТАЛ да је Ђурагин понудио за имовину „Шећеране“ седам милиона КМ, али да није уплатио 700.000 КМ до краја октобра како је обећао, те да је „Павгорд“ понудио пет милиона и уплатио депозит од 100.000 КМ.

„У случају да Скупштина не прихвати прву или другу понуду, закључак је да се изјасне о четири приједлога за даље поступање“, рекао је Матић.

Портал ЦАПИТАЛ објавио је да је „Павгорд“ понудио пет милиона марака за куповину „Шећеране“, као и да је банкар из Кине Драган Гуру Ђурагин спреман је да имовину Фабрике шећера плати седам милиона КМ.

„Фабрика шећера“ у стечају је од 2015. године, а њена имовина нуђена је више пута на продају по почетној цијени од 10 милиона КМ. Стизале су понуде из Турске, Вијетнама, САД, Србије и БиХ, али ниједна још није реализована.

(Цапитал)

Коментари / 0

Оставите коментар