Поплављене куће у Црној Гори, путеви под водом

Нове падавине у Црној Гори донијеле су проблеме грађанима широм земље – ријеке су се излиле, поплављене су куће и кафићи, саобраћај је отежан, а спасиоци су на терену и имају велики број интервенција.

Регион 06.11.2019 | 12:37
Поплављене куће у Црној Гори, путеви под водом
Због лоше метеоролошке ситуације у Никшићу поново је затворен саобраћај преко Мокре њиве, а најкритичније је у Горњем пољу, преноси ЦдМ.

Из Службе заштите и спасавања саопштено је да су до сада имали бројне интервенције, углавном у Мокрој Њиви и насељима уз ријеку, као и да су обилне падавине отежале саобраћај и у ужем градском језгру, јер атмосферска канализација не може да прими велике количине воде.



У Колашину је су поплављена оба моста код старе циглане у селу Бистрица, а у околини града излила се ријека Плашница, на којој је због тога дошло до урушавања 80 одсто насипа.

Излила се и ријека Пчиња у мјесту Лугови, а имања у том дијелу Колашина су поплављена. 

Невријеме је донијело проблеме и грађанима Херцег Новог гдје су због велике количине падавина поплављене јавне површине и саобраћајнице код Кружног тока у Мељинама, на Шкверу, у Игалу, Савини на ривијери, преноси РТЦГ.



Према ријечима начелнице Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора, Марије Бошковић, јутрос од седам часова Кол центру је пристигло више од 30 пријава и да се ради углавном о пљављењу угоститељских и стамбених објеката.



Аутобусима у градском саобраћају не могу да пролазе магистралом.

Како се наводи, у Котору је један крузер одустао од уласка у залив, а други маневрише.

Од уласка у залив одустао је крузер “Опера” због јаког јужног вјетра, преноси портал Радио Котор.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боб Роцк

06.11.2019 13:50

У памет се Црногорци

ОДГОВОРИТЕ