Први пораз Партизана у Еврокупу!

Кошаркаши Партизана су у шестом колу Еврокупа доживели први пораз у том такмичењу ове сезоне.

Кошарка 05.11.2019 | 22:53
Први пораз Партизана у Еврокупу!
Београдски тим је на свом терену поражен од Венеције резултатом 83:69, чиме је анулирала победу коју је Партизан остварио у Италији, са 66:63.

Изабраници тренера Андрее Тринкијерија су лоше ушли у утакмицу, противнику су дозволили да поведе са 9:0, али су успели да се врате до краја прве деонице.

После првих десет минута игре Партизан је имао посед заостатка (21:18) и до полувремена је нашао начин да стигне и до потпуног преокрета.

У том периоду је Тринкијери извео експеримент и на терену имао петорку коју су чинили Маркус Пејџ, Жанис Пејнерс, Рашон Томас, Стефан Бирчевић и Вилијам Мосли.

Атипична поставка је Партизану донела добру енергију и одличну игру, па је на великом одмору имао вишак од два поена и чинило се прави ритам за наставак утакмице.

Ипак, после нервозног почетка другог полувремена, у ком је за два минута постигнуто само четири поена, утакмица је потпуно отишла у смер који је одговарао гостујућој екипи.

Венеција је трећу деоницу добила са 25:9 и практично решила питање победника.

Последњу четвртину је Партизан отворио са 4:0 и деловало је да играчи домаће екипе имају довољно енергије да се поново приближе противнику, али је Венеција реаговала и спречила налет "црно-белих".

Нерешива енигма за кошаркаше Партизана је био Мичел Ват, који је завршио утакмицу са 27 поена, уз по 5 скокова и асистенција, а вреди истаћи и да је у првом полувремену уписао чак 17 поена и био једини двоцифрени у свом тиму.

Сјајну партију је пружио Џулијан Стоун, уписао је 10 поена, 11 скокова и 7 асистенција, а вероватно и кључну улогу у трећој четвртини имао је Остин Деј, који је меч окончао са 13 поена и 5 скокова.

Двоцифрени учинак је имао још само Џереми Шапел (12 поена), али вреди истаћи и партију Мајкла Брамоса (9 поена, 4 скока, 2 асистенције).

У Партизановом тиму пролазну оцену заслужује само Рашон Томас (18 поена), Огњен Јарамаз је имао добру ролу у првом полувремену (9 поена), док је више него пристојну партију пружио Вилијам Мосли, са 6 поена, 7 скокова, 6 асистенција и 3 украдене лопте.

Београдски тим је и у овом мечу био лишен помоћи стартног плејмејкера Корија Волдена, а вреди истаћи и да су играчи Партизана промашили чак 14 слободних бацања.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар