Доживотна забрана летења пилоту због девојке у кокпиту!

Кинеском пилоту забрањено је да лети након што се појавила фотографија жене која седи на његовом месту у кабини путничког авиона.

Занимљивости 05.11.2019 | 16:00
Доживотна забрана летења пилоту због девојке у кокпиту!
Фотографија је постављена на кинеској друштвеној мрежи Веибо, а на њој девојка у цивилној одећи седи на месту пилота са подигнута два прста у знаку "В".

„Веома сам захвална пилоту. Много сам узбуђена“, пише у пратећем тексту.

Фотографију је спазио кинески авиациони блогер, који је идентификовао да је направљена на летелици компаније „Ер Гуејлин“ усред лета. Због тога је критиковао авио-компанију за кршење безбедносног протокола.

Иако је жена обрисала оригиналан пост, фотографија се до тада већ проширила друштвеном мрежом, а порука блогера лајкована је више од 22.000 пута. „Ер Гуејлин“ потврдио је да се инцидент одиграо током лета Гуејлин-Јангџоу 4. јануара.

Компанија је у саопштењу рекла да је пилот добио доживотну суспензију летења због кршења правила, док је другим члановима посаде забрањено летење док се не заврши истрага.

Осим тога, авио-компанија је истакла да је безбедност путника на врху приоритета и да гаји културу нулте толеранције према непрофесионалном понашању, који би могли да угрозе безбедност.

Извор:ртс.рс

Коментари / 0

Оставите коментар