Бунт грађана насеља Мотике уродио плодом

Прије почетка 37. сједнице Скупштине града Бањалука, која се одржава данас, посланик у Народној Скупштини РС Драшко Станивуковић предао је Градској Управи петицију мјештана насеља Мотике у којом мјештани траже већу сигурност у саобраћају.

Република Српска 05.11.2019 | 11:08
Бунт грађана насеља Мотике уродио плодом
Станивуковић је рекао да грађани прије свега траже безбједност у саобраћају у насељу Мотике,  јер је прије двије године због неадекватне аутобуске станице изгубљен млади живот.

"Не коштају много да се дио улице гдје се окреће аутобус мало прошири. Ово кошта можда пар хиљада до десетину хиљада што је 0.05 одсто градског буџета који се данас усваја", казао је Станивуковић.

Додао је да мјештани такође траже да се уведу учесталије аутобуске линије.

"Ипак се ради о градском насељу удаљеном око пет километара од градског језгра, а аутобуси иду на свако сат и по", казао је Станивуковић.

Златко Сибинчић, мјештанин насеља Мотике, рекао је да имају велики проблем око превоза и око пута, те да им није јасно зашто је пут испрекидан на четири дијела.

"Такође аутобуси су велики проблем јер нема аутобуског стајалишта када аутобус стане да путници уђу или изађу ви аутобус не можете обићи", рекао је Сибинчић.

Додао је да овим путем позива градоначелника да прошета до цркве у насељу Мотике и види са каквим се проблемима суочавају.

Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве, казао је да не види разлога за протесте јер је Градска управа по том питању потпуно транспарентна и јасна.

"Та инвестиција има доста проблема и о томе смо већ говорили. Ради се о густо насељеном мјесту, улици која има куће са обе стране саобраћајнице, стару комуналну инфраструктуру и све је то требало покидати те нелегалне прикључке водовода и изградити потпуно нову саобраћајницу и нову комуналну инфраструктуру", казао је Сандић.

Додао је да ће захваљујући временским приликама, до краја овог мјесеца би требало двије трећине саобраћајнице бити потпуно у функцији.

"План је да се, ако вријеме дозволи, у децембру настави радити, ако не да пустимо саобраћај на том дијелу како би растеретили Љевчанску улицу. Оно што смо рекли у предходним обрачањима да ће Бањинска и Љевчанска као неке сервисне саобраћајнице које су претрпиле оштећења бити у саниране и то се управо ради.

Било је питање посланика и један од разлога незадовољства мјештана, шта је са наставком изградње пута за Мотике која је знатно оштећена. Ми смо тај дио припремили за санацију али нисмо поставили асфалтни слој јер се веће количије ископног материјала извозе управо том дионицом према Мотикама, што  значи да ви било сулудо сада радити нови асфалт па преко њега возити ископни материјал", закључио је Сандић.

Нагласио је да ће за који дан, након што се изврше ископи извршити санацију тог дијела пута према Мотикама.

(Независне)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Истина

05.11.2019 12:08

Чуј Сандића, нема потребе за протестима?! Па вама у Градској управи ко се обраћао културно ништа није успио. Ви сте зло и само на овакав начин се може нешто успјети. Битни су вам порези и комунална накнада, а ваше обавезе су на чекању. Одговорно тврдим да сте невиђени олош. Драшко, само напријед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цесма

05.11.2019 12:15

Ста је са насељем Цесма. Скола у расулу,нема вртица,улице уске а најгусци дио насеља нема нити 1 аутобус.

ОДГОВОРИТЕ