Иванка Трамп ухваћена са Русима у Хрватској

Амерички медији објавили су документе из истраге коју је бивши шеф ФБИ-ја водио о Трамповим везама с Русима. У њима се наводи како су Иванка Трамп и њен супруг 2016. на одмору у Хрватској били у 'руском' друштву.
 

Свијет 04.11.2019 | 19:43
Иванка Трамп ухваћена са Русима у Хрватској
Иванка Трамп, кћер Доналда Трампа, и њен супруг Јаред Кусхнер су 2016. године, у вријеме Трампове кампање за предсједничке изборе, провели одмор у Хрватској, јавља Буззфеед Неwс. Били су на јахти у друштву Wенди Денг, бивше супруге аустралског медијског магната Руперта Мурдоцха. Фоторепортери су тада сликали славни пар на луксузној јахти и у њиховом шетњама по Добровнику, Сплиту, Хвару...

Међутим, према документима који су сад 'исцурили' у медијима, а које је прикупио Роберт Муеллер, бивши шеф ФБИ-ја истражујући Трумпове наводне везе с Русима у кампањи, Иванка и Јаред су тада у Хрватској били и у друштву неименованог руског олигарха те такођер неименоване руске дјевојке.

Документи, укључујући 274 странице биљешки с интервјуа Муеллерова тима, емаилове и друге документе повезане с истрагом, објављени су у суботу. Према Муеллеровим биљешкама, бивши главни стратег Бијеле куће Стеве Баннон постављао је много питања о том годишњем одмору и сматрао га сумњивим. Како је у књизи 'Страх' описао Боб Wоодwард, новинар који је разоткрио аферу Wатергате, Баннона је разљутила чињеница да је Трумпов зет на одмору усред кампање.

- Гдје је, кврагу, Јаред? Морам разговарати с њим и Иванком - распитивао се Баннон тада по уреду. Тад су га информирали да се они налазе у Хрватској.

Баннон је, након успјешне кампање, постао савјетник Доналда Трампа, но њихова љубав је пукла. Баннон је касније ФБИ-јевим истражитељима рекао како су Јаред и Иванка били у руском друштву. Маилови које је Баннон рамијенио с неименованим људима 2017. године показују како је информацију о Јаредовом дружењу с Русом намјеравао искористити против Јареда.



- То је само један од покушаја да се избори у Америци повежу поновно с руским утјецајем на њих. Али, то, што се тиче нас, нема везе с везом - рекао нам је суговорник близак руском велепосланству у Загребу.

Иначе, о којем је мистериозном олигарху из приче ријеч не наводи се у документима. Но они с бољим памћењем сјетит ће се 2017. године и написа да је Иванка Трумп с обитељи пловила Хрватском истодобно кад је на својој новој јахти пловио руски милијардер Дмитриј Риболовљев. За њега се, пак, говорило да је Путинов курир, одан човјек руског вјечног цара. Јесу ли се јахте руског олигарха и Трумпове кћери нашле на Јадрану, Муеллерови документи засад не откривају.
 
(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Скептик

04.11.2019 19:33

А шта је то чудно што се неко, ко се зове ИВАНКА, дружи са РУСИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

глупост

04.11.2019 19:34

ови Американци су пресли сваку мјеру. Ваљда је нормално да се људи друзе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

04.11.2019 20:40

Америка има средјену политику и они це све урадити да застите своју дрзаву.

Name

Ок

05.11.2019 08:49

Од кога цовјеце !!! Од обицних градјана.