Рађен тражио пресуду од пет хиљада марака

Суђење по тужби Ђорђа Рађена за клевету против Давора Драгичевића завршено је данас у Основном суду у Бањалуци.

Република Српска 04.11.2019 | 15:27
Рађен тражио пресуду од пет хиљада марака
Након што је завршено испитивање свједока, адвокати са обје стране су у електронској форми предали завршне ријечи.

Рађен је тужио Драгичевића и тражи одштету од 5.000 марака. Тужбу је Рађен поднио због изјава Давора Драгичевића да је он умијешан у убиство његовог сина Давида.

Ђорђе Рађен је иначе власник куће која је, наводно, опљачкана кобне вечери када је Давид Драгичевић нестао.

На конференцији за новинаре полиција је за ову крађу осумњичила Давида и рекли су да су након проналаска његовог тијела у ријеци Врбања, у џеповима нашли предмете које потичу из ове куће.

На данашњем рочишту саслушан је Исмет Катана, полицијски службеник МУП-а Кантона Сарајево, а који је обавио полиграфско тестирање Рађена током истраге овог случаја.

Катана је истакао да је наведене радње обавио на замолницу овлашћеног органа из Бањалуке и да је нека полиграфска тестирања радио прије него што је Окружно тужилаштво Бањалука случај окарактерисало као убиство, али и након квалификације дјела.

Он је на почетку свједочења предао допис бањалучког Тужилаштва, у којем се истиче да је као вјештак, који је поступао у истрази, дужан да чува податке који су службена тајна, те да може говорити само о томе кога је подвргао полиграфском тестирању. 

– Једно од полиграфисаних био је Ђорђе Рађен. Полиграфисан је у просторијама тужилаштва, а не знам на који начин је доведен, јер ја то не питам. Метода је била на добровољној основи. Он је то прихватио, потписао и ја сам обавио шта је требало – истакао је Катана, одговарајући на питање адвоката Драгана Толимира, пуномоћника Давора Драгичевића.

Толимир је упитао Катану и да ли се Рађен жалио на начин поступања, на шта је он одговорио да њему није.

Адвокат Толимир је у својој завршној ријечи данас рекао да је евидентно да је Рађен пред судом износио неистине.

– Приликом саслушања је изјавио да је злостављан од лица које га је полиграфисало, а вјештак недвосмислено наводи да је добровољно приступио и да није имао никаквих примједби, а није оповргавао ни резултате теста – рекао је Толимир.

Он је оцијенио и да је Рађен и у другим дијеловима свог исказа изнио неистине и бројне контрадикторности.

Адвокат Драган Ступар, који заступа Ђорђа Рађена, рекао је да је клевета на његов рачун настављена и послије закључења припремног рочишта, квалификацијама да је “убица”, те да не стоји тврдња да су такве квалификације изнесене у стању “менталне растројености”.

(Српскаинфо)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

гиоргиос

04.11.2019 14:30

радјене не пуши траву прије рочишта

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

04.11.2019 15:36

Рађен није умијешан у убиство већ у његово заташкавање...

Name

Питање

04.11.2019 15:48

Одакле Радјену паре за адвоката? Не раде они ниста за дзабе. Дакле, има се, мозе се. Само бахато.

Name

Игипоп

04.11.2019 16:38

@ ре питање, раде адвокати и про боно, поготово у оваквим сигурним слуцајевима а плус се рекламира у јавности.

Name

Лаус

04.11.2019 14:32

Па тај треба да иде у затвор...јерје доказано да убијени Драгицевиц није био у тој куци те кобне вецери..... Цуј он трази 5000км...јесмо дотакли дно дна...па у свакој дрзави нормалној он би био првоосумјецени поато је лагао...сваста..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сва наопако

04.11.2019 14:37

Умјесто да је осуђен за лажно пријављивање кривичног дјела и сумњичење Давида за нешто што се није ни догодило, Рађен оптужује вјештака за малтретирање на полиграфу и послије тужи Драгичевића. Зашто ? Зато што систем штити олоше и криминалце

ОДГОВОРИТЕ
Name

в

04.11.2019 14:38

ФУУУУЈ, Рађен има образа да изађе на улицу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

04.11.2019 14:47

Рађене стиди се земље по којој ходаш! Имаш ли своју дијецу и какав си ти човјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

анонимус

04.11.2019 14:54

Тужилац Лепир је јасно рекао неколико пута људима из групе ПзД који су били на разговору код њега - Рађен зна све. Он је кључ. И? Рађен и даље на слободи. Лепир не смије од Лукача ништа да уради. Врећо је играч МУП-а, тј. Лукача.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Затвор

04.11.2019 15:10

Радјена треба стрпати у бајбукану, да мало размисли како је неправедно оптузио Давида за пљацку куце. Па га добро притиснути да казе ко је подметнуо ствари у Давидове дзепове и по цијем налогу. Цуј он трази јос 5000 хиљадарки због овог фингирања. ПРАВДА ЦЕ ДОЦИ КАД-ТАД АЛИ ЦЕ ДОЦИ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко са стране

04.11.2019 15:40

Ово мени лици када лопов казе дрте лопова

Name

Судија

04.11.2019 15:44

Долијацес ти Радјене,све се зна,,,Бозе драги ја неби твоје ноци .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

04.11.2019 16:19

А како суд уопште може било шта радити по том предмету? Ваљда се прво мора завршити истрага везана за убиство Давида Драгичевића да би се могло пресудити да ли је клевета или истина. Све је било јасно првога дана на фамозној конференцији за медије поводом тог случаја. Републико, вуче те ова багра у крваво блато. Дај Боже, да уопште опстанеш са оваквима какви те воде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

04.11.2019 16:25

Причати је лако, али кад се нађу украдене ствари у туђим џеповима, тај је лопов и не може да се правда, „подметнуто ми". Тако нико никада не би био осуђен...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

04.11.2019 17:05

Он живи слободно и ради у тржном центру као сваки други градјанин... Толико о држави и систему

ОДГОВОРИТЕ