Сљедеће седмице одговор НСРС на декларацију СДА

Ових дана знаће се тачан датум одржава посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске. Како БН  сазнаје 11. новембар је датум када би требало да засједа Народна скупштина Републике Српске, коју одавно најављује лидер СНСД Милорад Додик.

Република Српска 04.11.2019 | 13:49
Сљедеће седмице одговор НСРС на декларацију СДА
Сједница колегија Народне скупштине Републикие Српске биће одржана у сриједу када ће се знати тачан датум одржавања посебно сједнице, која ће бити посвећена декларацији СДА, тврди извор БН.

Према тврдњама тог извора, на сједници колегија биће затражено и обраћање Народној скупштини Републике Српске предсједника СДС-а Мирка Шаровића.

Како је раније Додик најавио, по налогу клуба посланика СНСД-а, он је припремио материјал за посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске.

Спорна декларација СДА донесена је прије пар мјесеци и у њој је наглашена потреба да се мијења устав БиХ каКо би Дејтонска БиХ била преуређена у РБиХ.

Један од закључака који се у последње вријеме помиње да ће бити усвојен на том посебном скупштинском засједању је захтјев за укидање Канцеларије висиоког представника и његових бонских овлаштења.

Није познато да ли су посланички клубови власти и опозиције усаглашавали ставове у вези те сједнице Народне скупштине Републике Српске.

Подсјетимо, да су одмах након декларације СДА лидери парламентарних странака из Републике Српске били на састанку код предсједника Србије Александра Вучића.

(БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Никола

04.11.2019 12:55

Какво режимско лицемјерство за слијепи и заблудјени народ,с једне стране одговарају на декларацију СДА,а са друге стране,преговарају са СДА о учешћу у власти!? Чиста обмана и манипулација народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

04.11.2019 14:58

Зар Власт не формирају изборни победници???Нит је СНСД бирао СДА за партнера нити је обрнуто.

Name

Са

04.11.2019 16:28

Власт формира онај ко успије да осигура 51 посто у парламенту. Ко ти је рекао да формирају побједници?

Name

куку нама са нама

04.11.2019 13:10

Не знам засто кривите њих...а на овце не обрацате пазњу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са

04.11.2019 13:11

Могли су звати и Бакира. Свакако је добродосао у РТРС-у

ОДГОВОРИТЕ
Name

милан

04.11.2019 13:49

оћел бити већа плата у Српској ако дају одговор на резолуцију? Оћел се боље живјети?

Name

Загор Ба

04.11.2019 13:30

Реално цему сада сједницана декларацију,или требало одмах одговорити,реаговати,а не након пар мјесеци јос се замлацивати кад и ста?

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибар

04.11.2019 13:59

На коју Милораде СДА декларацију мислиш, на прву, другу, трећу, или ову, ко зна коју по реду? Дај немој зајебавати народ и доводити нормалне посланике у ситуацију да учествују у позоришној представи? Немој своје, ни опозиционе посланике доводити у ситуацију да учествују у новом ријалитију који треба да се одигра у Народној Скупштини Републике Српске. Ево конкретног, коректног и супер национално одговорног приједлога ЗЕЛЕНИХ и Николе Лазаревића владајућој коалицији и опозицији. Прекините све преговоре, јавне и тајне са СДА, ХДЗ и МЕНТОРИМА. Прихватите инцијативу ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ (они који нису) о одржавању свесрпског САБОРА. Дајте да се окупи на добро припремљеном САБОРУ све институције, удружења грађана од посебног значаја, представници српских парламентарних политичких партија, Цркве, истакнути интелектуалци, гости из Србије и представници наших у расејању, медији........ Дајте да се на том свесрпском САБОРУ подвуче ЦРТА, да се кроз обавезујућу ДЕКЛАРАЦИЈУ да одговор на ово морално пропадање, галопирајуће пражњење територије- нестајање стотина и села, чак мањих општина, одлазак младих и младих брачних парова због неизвјесне будућности, да се стави ВЕТО на крађу уништавање ПРИРОДНИХ РЕСУРСА. Да се да одговор на безбједносне изазове, на јасно вођену политику према Федерацији и странцима, на евентуалне будуће интеграције. Да се да одговор на развоју стратешких грана привреде за наредне године и деценије, за образовање кадрова за потребе те привреде, за солидарну и супер хуману државу, да се дају гаранције на поштовању других народа и свих грађана Српске. Да се на САБОРУ предложи јасна стратегија очување индентитета српског народа и одгоја младих који знају, чувају и његују српску традицију, али иду у корак са новим временом. ТО СУ ГОСПОДО политичари национално одговорни потези, ова зајебанција народа и прављење представе од нечега о чему сви све знамо, јесте само у сврху пропаганде владајуће гарнитуре у Републици Српској и ништа више. Вријеме ће показати да је ово само још један ријалити шоу, нажалост не први пут, те да су ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ били у праву када су тврдили да Српској хитно треба САБОРНОСТ кроз свесрспки САБОР. С поштовањем Никола Лзаревић пред. ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

04.11.2019 14:13

И ти га серес ко некад ЈНА кад је висе придавала важности угланцаним цизмама,од снадјености војника у кризној ситуацији

Name

За Рибара

04.11.2019 15:43

Веома занимљива анализа. Свака вам цаст на томе. Био бих вам захвалан кад би сте се потрудили и јос мало опсирније описали ситуацију. Ипак овом народу треба отворити оци. Ђуро из МД

Name

Дилајла

04.11.2019 14:17

Које замлаћивање Срба.Зар је икако могуће мијењати државно уређење без сагласности конститутивних народа,што се у деклерацији и наглашава као немогуће.Сад са друге стране поставити деклерације СНСД и ХДЗ-еа и додати Додиково цртање карата,укидање границе на Дрини и сличне његове и Човићеве акробације по разним питањима говоре о глупом народу.Нису СДА и Бакир толико глупи да нису знали да не постоји могућност промјене државног уређења без сагласности свих па су то ипак лансрали по договору и систему спојених судова и то само у сврху замлаћивања народа и одвлачења пажне од суштинских проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дилајла

04.11.2019 14:23

Које замлаћивање Срба.Зар је икако могуће мијењати државно уређење без сагласности конститутивних народа,што се у деклерацији и наглашава као немогуће.Сад са друге стране поставити деклерације СНСД и ХДЗ-еа и додати Додиково цртање карата,укидање границе на Дрини и сличне његове и Човићеве акробације по разним питањима говоре о глупом народу.Нису СДА и Бакир толико глупи да нису знали да не постоји могућност промјене државног уређења без сагласности свих па су то ипак лансрали по договору и систему спојених судова и то само у сврху замлаћивања народа и одвлачења пажне од суштинских проблема.Нама,овцама,само треба мало националистичке сламе и ми сретни.Ево ја осуђујем деклетацију и шта онада.Осудит ће је и на НСРС и шта онда.Бит ће пјењења и србовања и узимања дневница и паушала и ништа више.Народе блеји и даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грунф

04.11.2019 14:56

Предлазем опозицији да инсистирају на закључцима скупстине у форми резолуције или да игнорису ту приватну забаву неформалне групе граďана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хехехе

04.11.2019 15:12

Хоћели Лакташенко пресјећи црвену врпцу кад буде улазио у салу и примао овације од својих поданика...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

04.11.2019 16:38

Сад це се мало бавити са СДА, да скрену пазњу са нерационалног тросења будзета и пропасти на свим пољима зивота и рада. Који су то демагози. Униставају властити народ. Погинули борци се у земљи преврцу због униставања РС од стране овог резима накарадног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

04.11.2019 17:55

По Додиковом талакању одцјепљењу и осталим глупостима сто сваки дан тарлаце,Скупстина Федерације БиХ би требала да ради дан и ноц.Милорад Додик који рата видио није нити је бранио нити уцествовао у прављењу РСе це српском народу и РСој донијети несагледиве последице.Насао се Баја да прави ред у БиХ и медјународној заједници кроз Скупстину Ентитета РСе,глупи посланици дизу руку,а Баје нема ногдје,који глупи ликови представљају овај Народ.Косово са много пара и лобиста немозе да одрзи самосталност и да буде дрзава,а Баја подерани гаца и РСа опљацкана од исти гура одцјепљење,незнам коце нас признати.Лудост!

ОДГОВОРИТЕ