"Додик би требао чешће бити у Сарајеву"

Формирање власти је запело на поштовању закона и одлука Предсједништва. Не тражимо ништа ненормално. Тражимо од мандатара да поштује раније донесене одлуке о МАП и АНП.

Босна и Херцеговина 04.11.2019 | 11:24
"Додик би требао чешће бити у Сарајеву"
Ако ћемо све преиспитивати онда ништа нема смисла, истакао је данас Жељко Комшић, предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић. 

– Чему нам служе онда избори. Овдје је кључно хоћемо ли поштовати законе и одлуке које смо раније донијели. Ако ћемо сваке четири године преиспитивати законе и раније одлуке, онда је све упитно – сматра Комшић.

Истакао је међутим да с обзиром на актуелне политичке прилике Предсједништво БиХ ипак ради.

– Предсједништво ради, радимо коректно с обзиром на политичке односе. Уставне надлежности се поштују. Додик је мало више у Бањалуци него у Сарајеву. Требао би чешће бити у Сарајеву – додао је. 

На крају се осврнуо и на посљедње критике које су прије свега упућене из СДП Бакиру Изетбеговићу, лидеру СДА поводом признања да је знао да агент БиХ у Хагу нема легитимитет да поднесе ревизију тужбе, али се ипак упустио у тај процес.

– Сви који нападају Бакира јавно сви су се јавили у Скупштини да му дају подршку. Сви смо све знали. Ја једини нисам изашао за говорницу да тада причам. Многи су лицемјерни данас – закључује Комшић, преноси Клиx.



(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар