Новак Ђоковић пети пут освојио Мастерс у Паризу

Новак Ђоковић је на маестралан начин освојио титулу у Паризу, декласиравши Дениса Шаповалова са 6:3, 6:4 бриљантним наступом који је подсећао на игру мачке и миша, истоверемно најавивши велику борбу на завршном мастерсу у Лондону, на коме ће пасти одлука да ли ће Ноле или Рафаел Надал завршити 2019. на првом месту АТП листе.

Тенис 03.11.2019 | 17:42
Новак Ђоковић пети пут освојио Мастерс у Паризу
Ноле ће ту прву позицију у понедељак предати Рафи, знало се то и пре париског мастерса, али оно што се није знало до овог турнира је у каквој је, заправо, Ђоковић форми у завршници сезоне.

Здравствене тегобе почеле су да га муче ове јесени, на теренима није баш бриљирао, али је у престоници Француске показао две важне ствари: форма му је на изузетно високом нивоу, а и мотивација, такође.

Када спојите те две ствари, онда постане небитно што суперталентовани Шаповалов освоји чак 83% поена на свој први сервис, што је имао више него двоструко више асова него Ноле (11:2), јер... Ђоковић је доминирао у апсолутно свим другим аспектима тениске игре.

За само 65 минута игре, уз чак 72% освојених поена на други сервис ривала, уз нестварних 80% на свој други сервис, уз два брејка и само једну дозвољену брејк шансу ривалу (не и искоришћену), Ђоковић је увесељавало и париску публику и своје навијаче широм планете - освојивши титулу у великом стилу.

Следи ускоро селидба у Лондон, где ће Новак и седам преосталих играча из тениског врха одлучивати коме ће припасти завршна мастерс круна, а Ђоковић и Надал о томе ко ће ову сезону завршити на врху АТП листе. Имајући у виду како је Ноле играо у Паризу, конкуренцији уопште није свеједно. И, по свој прилици, тек јој неће бити када Ђоковић истрчи на тврду подлогу лондонског игралишта, овако мотивисан и у оваквој форми.

ТОК МЕЧА Ђоковић - Шаповалов 6:3, 6:4

16.17 - КРАЈ, Ноле "са нулом" добија завршни гем, осваја титулу у великом стилу!

16.14 - Није се много замарао Ђоковић на сервисе младог супарника, који је брзо освојио сервис гем и пришао на 5:4. Следећи сервира Новак и то за победу.

16.11 - Било је напето, Канађанин је имао брејк лопту, али је са три одлично одиграна поена са основне линије Ђоковић мини-преокретом "поврдио брејк" и дошао на гем од освајања титуле - 5:3 за српског аса!

 
16.05 - Брејк Нолета! - Осетио је Ђоковић да сервис "не слуша" баш најбоље његовог супарника, додао је гас и за тили час стигао до 15:40. Већ прву брејк лопту је искористио, јер је Шаповалов погодио мрежу - 4:3!

16.00 - Мајсотрски је одиграо Ђоковић сервис гем! Није изгубио ниједан поен, а најдужу размену, од 14 удараца, после фантастичне дефанзиве завршио је директним поеном форхенд дијагоналом - 3:3.

15:56 Канађанин је и даље доста сигурнији него у првом сету и сада Нолету не дозвољава да дође тако лако до брејка. Води Шаповалов са 3:2.

15:54 Иако се лини да је мало успорио ритам Ноле, није тако. Сигурно држи свој сервис и изједначио је на 2:2.

15:52 Шаповалов ипак не жели тако лако да се преда! Зато даје све од себе да не дозволи брејк макар у раној фази меча. За сада води са 2:1. У другом сету још увек нема брејкова!
 
15:47 Али колико год да је Шаповалов подигао ниво игре, Новак када сервира игра одлично. Имао је Ноле 40:0, Канађанин је успео да смањи на 40:30, али сјајним другим сервисом, Ђоковић је поравнао на 1:1.

15:43 Једноставно, Новак игра на много вишем нивоу од свог противника у овом мечу. Шаповалов је изгледа још зелен како би успео да „откине” барем сет Нолету. Почетак другог сета и одмах брејк шанса са Нолета! Било је 30:40, међутим, Канађанин је одсервирао ас и тако спасао ту брејк лопту. У наставку је добро одиграо и повео је Шаповалов са 1:0.

15:37 Шаповалов сервира за останак у првом сету. Успео је да добије тај гем и да продужи овај сет барем за још неколико минута - 5:3.

15:33 Ђоковић феноменално сервира. Налази се само на гем од освајања првог сета. Води са 5:2. Иначе пре меча Нолетов тренер Горан Иванишевић је истакао да је његов пулен перфекциониста и да ће дати све да победи. За сада је Иванишевић потпуно у праву.

15:31 Шаповалов је скину терет са леђа, изгледа да га је трема напустила, па је заиграо боље. Пре свега, боље је почео да сервира, па је успео да смањи на 4:2.

15:26 У петој брзини игра Ноле и већ води са 4:1.

15:21 Иако је Новак претио и стигао до 40:40 у четвртом гему, Шаповалов је ипак успео да сачува свој сервис и смањи на 3:1.

15:19 Нема Новак милости према младом Шаповалову. За осам минута ефективне игре стигао је до, вероватно, недостижне предсности у првом сету. Ђоковић води са 3:0.

15:15 Одмах Новак долази до две брејк лопте. Шаповалов је нервозније ушао у меч, а Ноле то сјајно користи како би га „прошетао” по терену и натерао га да греши. Прву брејк лопту Ђоковић није искористио, али зато другу јесте.Води Србин са - 2:0.

15:11 Четврти међусобни дуел између Ђоковића и Циципаса је започео. Први сервира Новак Ђоковић. Новак лагано без имало муке долази до вођства - 1:0.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ок

03.11.2019 16:58

свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

03.11.2019 17:30

Браво Ноле шампионе.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дује

03.11.2019 22:50

од Бога ти здравље свијетлост српског рода све ти сретно и весело било

ОДГОВОРИТЕ