Земљотрес у БиХ - епицентар на планини Влашић

Земљотрес са магнитудом 4. 8 јединица Рихтерове скале и процијењеним интензитетом у епицентралној зони од 6-7 степени Меркалијеве скале, регистораван је данас у 15. 11 сати са епицентром на планини Влашић, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Босна и Херцеговина 02.11.2019 | 17:08
Земљотрес у БиХ - епицентар на планини Влашић
Земљотрес је посебно узнемирио становнике централне подручје БиХ, а федерални медији јављају да је епицентар био 7 километара од Турбета.

 Ту је забиљежено и највише штете, а мјештани кажу да су падали телевизори, пуцали зидови, али и рушили се димњаци на кућама.

Медији јављају и да су становници изашли на улице јер страхују да би могао услиједити и јачи потрес.

Ништа мање узнемирујуће није било ни у Мркоњић Граду.

"Сједила сам на кревету када се све затресло јако. Посуђе и шоље су попадали на отвореном у комоди", прича уплашена мјештанка Мркоњић Града.

Успаничани мјештани неко вријеме су зови једни друге јер нису имали информацију гдје се тачно земљотрес десио, али су по јачини претпостављали да је близу њих.

"У епицентралној зони земљотрес овог интензитета може изазвати оштећења на старим и слабије грађеним објектима, слике са зидова падају, падају предмети са полица, сво  становништво га осјети", наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.

Ријеч је о једном од јачих земљотреса у протеклом периоду у Босни и Херцеговини.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар