Ватра за трен уништила фарму за узгој пилића

У насељу Хубјери на самој граници између Горажда и Новог Горажда синоћ послије 20 сати у потпуности је изгорио објекат за узгој пилића у власништву Заима Хубјера.

Босна и Херцеговина 02.11.2019 | 10:12
Ватра за трен уништила фарму за узгој пилића
Пожар који је највјероватније узроковала пећ која је загријавала просторију, у само десет минута “прогутао” је комплетан објекат у којем је било око 1.300 пилића у раној фази узгоја.

– Комшиница Нерма је прва примјетила и јавила да се чује пуцкетање, међутим ја кад сам изашао све је већ било готово. То је брзо захватило све, у неких десет минута све је било у пламену, изгорио је цијели објекат. Видио да нема помоћи, иако су ватрогасци брзо дошли, а и ми смо имали пумпу поред Дрине тако да смо и то успјели укључити уз помоћ комшија. важно је било да се спаси да ватра не пређе на сусједне објекте гдје је производња конзумних јаја и још грла крупне стоке. Борили смо се да не би то захватило и направило још већу штету него што је сада – испричаоје Заим Хубјер, власник фарме.

Додаје да је минимална штета на објекту око 12.000 КМ. 

– Објекат је намијјењен за узгој пилића, 1.300 комада је било унутра. Пећ која је загријавала просторију је проузроковала пожар, нема шта друго, пилићи су били у раној фази па је температура морала бити 35 степени и то је проузроковало пожар. Са електроинсталација не може доћи у обзир јер ту није било неких инсталација осим сијалица. Гријало се на чврсто гориво, дрва и угаљ. Желим да се захвалим ватрогасцима из Горажда и Новог Горажда, и мојим комшијама јер су стварно пружили несебичну помоћ – додаје Заим.

Без обзира на пожар и штету која је узрокована овог фармера то није обесхрабрило, већ наставља даље.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар