Звезда побиједила Химки и прекинула серију пораза

Кошаркаши Црвене звезде мтс и Химкија одиграли су свој седми међусобни дуел, а црвено- бијели су убједљиво побиједили са 90:78 и стигли до друге побједе у Евролиги. Звезди је била страховито потребна побједа, да изађу из кризе, јер су имали скор 1-4 и овај тријумф је значајан не само због бодова, већ и самопоуздања и добре атмосфере.

Кошарка 31.10.2019 | 21:50
Звезда побиједила Химки и прекинула серију пораза
Била је ово феноменална партија Звезде и права је штета што Пионир није био пун (5.432 гледаоца) да виде ову магичну рапсодију.

Кључ тријумфа био је у одбрани, али и у раположеној игри више играча који су имали двоцифрени учинак на овом мечу. Чак петорица су имала двоцифрен број поена, што дуго није виђено у тиму Звезде. Уз све то одличан шут за три поена је пресудио (11-23) 47%

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ХИМКИ 90:78 (28:22, 22:19, 30:15, 10:22)

Звезда је одиграла одлично читав меч, уз један мали пад на крају друге четвртине, који на срећу није успио да их поремети. Искључење капитена Лазића на самом почетку, због кавге са Јанисом Тимом, као да је скинуло притисак за играча и као да су добили неки нови мотив да се докажу Химкију.

Српски клуб је у свим елементима игре надиграо Химки у шуту, асистенцијама одбрани...

Почетак је био као из снова 8-0, па 12-15, али је Химки успио да се врати на 28:22 на крају прве четвртине. И изгледа да је то било то.

Након тога Звезда је имала два велика налета у својој игри. Први у другој четвртини којим је стигла на плус 16 (44:28) у 15. минуту, када се мислило да је већ можда меч преломљен. Доминирали су тада Симанић који је покренуо Звезду са 10 везаних поена, а онда Перпероглу и Гист који су иницирали серију 11-4 за вођство.

Звезда је одлично користила скупљање одбране Химкија и тројкама дизала разлику. Успјели су гости на крају друге четвртине и на почетку треће да се врате у меч и спусте разлику 50:44, али је то било све.

Ушао је у ритам Били Берон и покренуо нову серију 19-4 којом је преломљена утакмица. Берон је убацио три тројке, у том периоду, Перпероглу и Симанић по једну, те Лоренцо Браун један улаз и већ је било 78:52 на семафору у 29. минуту меча.

Било је јасно да је све готово и да ће Звезда, ма како играла у посљедњих 10 минута сачувати ту разлику, јер се у модерној кошарци данас тешко праве такви преокрети.

Звезда је наставила доминацију и у посљедњем периоду, али само прва два минута када су стигли до плус 27 (83:56) и онда су стали. Химки је искористио прилику и серијом 14-0 пришао на 83:70.

На срећу, Лоренцо Браун прекида серију и на три минута пре краја даје кош који је покренуо црвено-бијеле ка побједи.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар