Теодосић срушио Монако уз звук сирене

Кошаркаши Виртуса су побиједили Монако 77:75 у својој дворани у петом колу Еврокупа.

Кошарка 31.10.2019 | 19:01
Теодосић срушио Монако уз звук сирене
Меч у врелој атмосфери "Пала Доци" арене у Болоњи ријешио је Милош Теодосић кошем уз звук сирене.

Управо је Теодосић био најефикаснији појединац са 24 поена, 3 скока и 7 асистенција, Стефан Марковић је уписао 9 уз 6 асистенција и 3 скока, док је Стефан Николић ухватио 2 скока и није постигао поене.

Виртус је добро отворио утакмицу и захваљујући Гемблу и Гејнсу успешно одржавао предност од 5 поена, али су се убрзо Ерик Бакнер и Пол Лаком побринули да се разлика спусти и послије првог десетоминутног периода, Виртус је имао само пола коша предности - 19:18.

У наредне двије четвртине, Монако је играо доста зрелије од Виртуса. Бирали су боље шутеве, чешће погађали и сасвим заслужено били у вођству у већем дијелу тог периода од 20 минута.

Посљедњи квартал донио нам је доста драме. Захваљујући Тилију и О'Брајену, Монако стиже до предности 60:50 и сви су већ видјели лаку побједу Обрадовићевог Монака, да би Теодосић и Филипо Балди Роси вратили неизвјесност.

Џеј Џеј О'Брајен је поново био главна фигура у редовима Монака, постигавши све поене француског тима у завршници, док су изабраници Саше Ђорђевића нешто боље распоредили поене, па су се уписивали Теодосић, Марковић, Хантер, Гејнс и Гембл, а управо је тројком "Пефија" Марковића у последњем минуту Виртус повратио предност 73:72.

Милош Теодосић је фаулиран на свега 4,8 секунди до краја, погодио је оба своја бацања и Виртус је стигао до 75:73. Монако је лопту извео са стране и опет спустио Џеј Џеј О'Брајену који је преко Ричија успио да погоди и донио изједначење.

Теодосић је малтене уз звук сирене успио да погоди дугу двојку и то под фаулом. Пошто је на сату остало 4 десетинке, Теодосић је намјерно промашио додатно слободно бацање и славље је могло да почне.

У редовима Монака, истакао се Џеј Џеј О'Брајен са 22 поена и 4 скока, док је Јакуба Оутара имао 11.

Промитеас сједи на челу групе А са 4 побједе и 1 поразом, колико има и Виртус, док екипа Монака има 3 побједе и 2 пораза.



(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар