Кинескиња се породила у 67. години!

Како преносе локални кинески медији, 67-годишња неименована жена из провинције Шандонг, постала је најстарија породиља у Кини када је 25. октобра ове године, родила здраву девојчицу. . .

Занимљивости 31.10.2019 | 19:00
Кинескиња се породила у 67. години!
67-годишња неименована кинескиња је својој кћерци заједно с мужем, да дала име Тијанци, бебу је на свет донела царским резом у породилишту Цаочуанг. Беба Тианци је рођена са 2,6 килограма.

Пар је зато одлучио да ћерку назове Тианци, што у преводу значи "дато од Бога".

Порођај су обавила два лекара Ванг Зитонг и Лиу Ценгвен, који ипак, за медије нису желели да дају детаље. Сматра се да је беба зачета природним путем.Порођај је новинарима кратко потврдила особа која се јавила на телефон централе болнице.

Досадашњи рекорд држала је жена из Чангчуна, главног града провинције Јилин у источној Кини, која је 2016. године родила дечака у 64. години.

Супруг жене која је, ако се подаци потврде, сада поставила нови рекорд, 68-годишњи Хуанг, навео је да је беба "дар са неба" и да није била планирана.


Кинески медији такође преносе да је отац бебе адвокат у пензији, а мајка пензионисана медицинска сестра. Пар већ има сина и ћерку и неколико унучади, од којих најстарији има 18 година и похађа факултет.

"Настојимо да живимо 110 година" рекао је Хуанг.

Рекорд за најстарију нову мајку на свету срушен је управо прошлог месеца када су 74-годишња Индијанка Ераматти Мангаиама и њен 78-годишњи супруг Раџа Рао постали родитељи девојчица близнакиња, које су се родиле уз помоћ вештачке оплодње.



Извор:Занимљивостидана.цом

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Еее мало ли је ,!!

01.11.2019 06:07

Ста ћеш слаб им наталитет ,

ОДГОВОРИТЕ