Возач из Србије усмртио седморо људи у Будимпешти

У стравичној саобраћајној несрећи на ауто-путу М5 надомак Будимпеште, коју је изазвао камион из Србије, погинула је четворочлана породица из Румуније међу којима је било двоје дјеце. И троје путника из другог аутомобила регистрованог у Холандији је настрадало на лицу мјеста. Возач из српског камиона прошао је без већих повреда.

Свијет 30.10.2019 | 19:53
Возач из Србије усмртио седморо људи у Будимпешти
До несреће је дошло око пола три ујутру, надомак Будимпеште, када је камион српских регистарских ознака пробио заштитну ограду, прешао у супротну коловозну траку и сударио се са два путничка аутомобила која су се кретала у супротном смјеру.

При судару је избио пожар и ватра је захватила сва три возила. Возач камиона из Србије успио је да прође без било каквих повреда, док су путници из аутомобила на лицу мјеста настрадали. Фотографије са лица мјеста приказују ужасну сцену угљенисаних возила, од који су остале само металне конструкције.

Како су јуче поподне извијестили медији, румунски званичници у Мађарској потврдили су да је ријеч о четворочланој породици из Румуније, који су се возили “шкодом”. Наводи се и да румунске власти надгледају истрагу која је у току. 

Медији преносе и да је други аутомобил који је учествовао у несрећи регистрован у Холандији, због чега се претпоставља да су настрадали из те државе, али ближих информација о њима засад нема.

Узрок несреће квар на камиону?

Мађарска полиција саопштила је да је, према првим информацијама, до несреће дошло због техничког квара на камиону. О каквом квару је ријеч није познато, али би и то требало да утврди истрага. Друштвеним мрежама кружи информација да је возач камиона, Србин, био у притвору краће вријеме, али да је убрзо пуштен јер по свему судећи није директно одговоран за саобраћајку.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Возач

31.10.2019 09:36

Страшне су то ствари, али чињеница је да су људи са ових простора велики ризик за безбједност саобраћаја било гдје у Европи.

ОДГОВОРИТЕ