13 ствари које нисте знали о Џеки Кенеди

Од када је постала прва дама Америке почео је њен приватни пакао, а нажалост низ трагичних догађаја није престао ни након оног најтрагичнијег - када су јој убили мужа.

Забава 30.10.2019 | 10:57
13 ствари које нисте знали о Џеки Кенеди
Она је најчувенија прва дама у историји Америке, а вјероватно и свијета. О њеном поријеклу, браку, а потом и животу након смрти највољенијег америчког предсједника шушкало се, нагађало, али увијек се писало и увијек је било актуелно, баш као што је то случај и данас, скоро три деценије након њене смрти.

1. Прије Џона Ф. Кенедија Џеки је била вјерена за другог мушкарца, којег је познавала само неколико мјесеци.

2. Њено поријекло је било лажирано. Наиме, Џеки је била само једну осмину Францускиња. Њени преци су у ствари били ирски сељаци који су се доселили у Америку.

3. Када ју је Кенеди запросио, одлучила је да прво размисли. Отпутовала је у Европу и након 30 дана се вратила и прихватила просидбу.

4. Није вољела своју вјенчаницу. Иако је била посљедњи модни крик, Џеки је говорила да јој је нагласила равне груди и начинила од ње сјенку.

5. Није вољела ни читаво своје вјенчање. Она је жељела да се вјенча у кругу породице, али је на крају организована велика свечаност отворена за јавност.

6. Изгубила је три дјетета. Прије него што је родила кћерку Каролин, Џеки је имала побачај, а потом је родила мртво дијете. Изгубила је и другог сина Патрика, који је умро два дана након рођења.

7. Добила је милион долара како би одбацила папире за развод. Џеки је патила због изгубљене дјеце, мужеве невјере, љубави која је блиједјела. Џонов отац платио јој је милион долара како би остала с његовим сином у браку, јер је сматрао да ће развод нашкодити Џоновом имиџу.

8. Њени ситни пороци били су грил сир и газирани напици.

9. Трећи спрат Бијеле куће претворила је у школу. Како њена дјеца не би патила, она им је обезбиједила најбоље учитеље.

10. Добила је награду "Еммy". За вријеме њене "владавине", Бијела кућа је обновљена те је Џеки провела ТВ екипу показујући начињене промјене. За ову епизоду својеврсног документарно-серијског програма добила је "Еммy".

11. Након убиства мужа није са себе скинула пинк одијело, које је било прекривено крвљу. Хтјела је да покаже људима шта су учинили Џону.

12. Била је уредница биографије Мајкла Џексона. Према жељи пјевача написала је три уводна параграфа за биографију.

13. Била је на терапији електрошоковима. Џеки је патила од депресије. Највећи напад доживјела је 1975. године, када се њен други муж Аристотел Оназис кући вратио с љубавницом. Побјегла је од куће, он је позвао хитну и убрзо је одведена на психијатрију, гдје су је недјељу дана лијечили електрошоковима.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар