Расподјелу ПДВ-а не треба рјешавати судским путем

Премијер ФБиХ Фадил Новалић рекао је да му није драго што је његова влада изабрала пут контратужбе против Републике Српске због несугласица у вези са расподјелом прихода од ПДВ-а, али да се нада да ће проблем бити ријешен вансудским поравнањем.

Босна и Херцеговина 30.10.2019 | 09:50
Расподјелу ПДВ-а не треба рјешавати судским путем
"Цијеним премијера /Републике Српске/ Радована Вишковића као разумног и прагматичног политичара и надам се да ћемо без судских процеса ријешити настале проблеме са поравнањем", рекао је Новалић за "Глас Српске".

Он је истакао да је сарадња са прошлим сазивом Владе Српске коју је водила Жељка Цвијановић била веома квалитетна.

"Сарадња са владом премијера Вишковића је добра за почетак, пред нама је много посла", навео је Новалић.

Коментаришући чињеницу да је у Српској власт формирана одмах послије избора, док нема никаквих назнака да ће то бити учињено на федералном и нивоу БиХ, Новалић је рекао да неформирање власти на било којем нивоу јесте кочница за бржи напредак, али да његова влада, упркос томе, ради у пуном капацитету.

"Надам се да ће се политичке организације договорити и формирати власт", додао је Новалић.

ФБиХ је у понедјељак, 28. октобра поднијела Суду БиХ противтужбени захтјев у коме се тражи да Република Српска исплати новчани износ због неусвајања приједлога одлуке о обрачуну другог привременог поравнања од индиректних пореза за 2012. и 2016. годину.

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је да контратужба ФБиХ у процесу који се односи на расподјелу прихода од индиректних пореза нема никаквог смисла и да ће то изазвати велике проблеме, не само за буџет Српске, него и у БиХ.

"Контратужба ФБиХ може изазвати да ми једноставно не можемо прихватити тај систем ПДВ-а и такву расподјелу", рекла је Видовићева.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

КОНЗУЛ

30.10.2019 09:22

Овај је наиван ко француска собарица ако мисли да се Радиван Вишковић нешто пита у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

30.10.2019 09:35

Цуј Видовицева казе да мозда они неце да прихвате по зивис на грбаци Федерације не прихватајуци овакву расподјелу само мозес РС настетити да ли размисљас ста прицас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хајде Новалићу

30.10.2019 09:44

Немој нас насмијавати Новалићу диспечер Вишковић прагматичан човјек. Па он не смије отићи ни на састанак са тобом без одобрења Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

30.10.2019 10:31

Зна он ко се пита боље него ти и ја али неце да буде некултуран

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

30.10.2019 10:56

Мислим да и федерација прави без везе проблеме око 50-так милиона...требају то пребацити на конто владе Српске ..ко хуманитарни гест. У федерацији у оптицају 4 милијарде а у српској 950 милиона...и они запели за 50...ццццццц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.10.2019 11:18

Цуј контра тузба вратите новац И заврсена прица доста је побизавања И пљацкања рс од федерације

ОДГОВОРИТЕ