Ситуација у вези са дијалогом тежа него што изгледа

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је у Бриселу да је ситуација у вези са дијалогом Београда и Приштине много тежа него што изгледа.

Србија 30.10.2019 | 08:04
Ситуација у вези са дијалогом тежа него што изгледа
Вучић је, након заједничке вечере лидера Западног Балкана и одлазеће високе представнице ЕУ Федерике Могерини, упитан да ли је на том састанку разговарао о наставку дијалога са Приштином, рекао да јесте, али није желио да износи детаље разговора.

– Јесмо разговарали, али не желим да користим прилику да износим шта сам рекао. Оно што сам говорио није било пријатно за све. Не желим да стичем политичке поене. Мој посао је да бринем о миру и стабилности и зато нећу да говорим о детаљима – казао је Вучић синоћ новинарима.

На додатно питање када је могуће водити дијалога имајући у виду актуелну ситуацију, Вучић је одговорио да је ситуација “тешка, много тежа него што изгледа”. 

Нагласио је да му је то највећа брига.

Што се економије тиче, каже да Србија напредује добро.

Рекао је да данас очекује прелиминарну процјену према којој је раст у трећем кварталу био 4,1 одсто, а у четвртом очекује раст од 4,3 процената.

– Једино ме брине да сачувамо мир и стабилност – закључио је Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Е

30.10.2019 07:47

А ко може да ти угрози мир и стабилност?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сад је касно

30.10.2019 07:53

Растућа економија са осакаћеном територијом. Није лако. Гледам шиптаре по Београду какокомотно живе и говоре на албанском. Путују слободно Србијом како хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ Р СРПСКЕ

30.10.2019 08:07

ТЕБЕ ЈЕДИНО БРИНЕ САЦУВАТ ДОДИКА НА ВЛАСТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

30.10.2019 11:11

Измедју осталог. Али Бају цувају и гласови српског народа. Сви скупа не мозете да скупите гладова колико Баја сам. Дакле, остаје ти само да лајес по порталима.

Name

Горан

30.10.2019 08:16

Прогласи окупацију западних звери и спреми се лагано

ОДГОВОРИТЕ
Name

гергелy

30.10.2019 08:43

Ако прогласи окупацију онда мора прогласити и мобилизацију логицно,а ко це онда радити.

Name

Реално гледано

30.10.2019 09:20

Вучићу правиш се луд, а и сам знаш да је Косово независно и да мораш добити сагласност сваки пут кад пожелиш да дођеш у посјету... Милионе трошите на којекаква лобирања умјесто фабрике да правите... Имаш двије могућности, прва је да признаш Косово и наставите да радите на развоју Србије без беспотребног оптерећења Косовом, а друга могућност је да пробаш војно да вратиш оно што си изгубио... Трећа опција не постоји, Косово неће дати своју територију без рата, неће правити РС на територији јер види какве глупости ми овде имамо и једноставно се помири са тим... Џаба народ завађате, да сте према албанцима били бољи кад је требало не би ни имали жељу да се отцијепе, а овако... И треба бити искрен према народу, питати србе да ли би жељели да у Србији буде 2 милиона албанаца који имају једини позитиван наталитет и који би за 20 година имали 40-50% власти у Србији... Кад би вратио Косову у Србију то би ти била Пирова побједа јер би у 20 година изгубио Србију... Зато боље је ако можеш нек ти странци опросте вањски дуг и нек дају довољно новца да отплатиш унутрашњи дуг Србије и онда можеш од Србије направити Швицу, све друго је будаласање... Ове константне тензије око територија су глупости посебно ако имамо у виду да и ово што контролишемо није обрађено и гдје год погледаш каква дивља депонија... Зато не видим који је смисао борбе за додатну земљу кад не чуваш ни ову што имаш...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фес

30.10.2019 09:32

Ти цес му Горане сигурно бит у првим редовима против западних звери изади мало из суме погледај свијета

ОДГОВОРИТЕ