У вредном сандуку "Луј Витон" држали кукуруз за кокошке!

Сандук луксузног француског бренда "Луј Витон", стар 150 година, пронађен је код старијег пара из Украјине који је у њега одлагао кукуруз за кокошке не знајући да овај сандук је "носи" стварно право мало богатство.

Занимљивости 29.10.2019 | 21:00
У вредном сандуку "Луј Витон" држали кукуруз за кокошке!
У сандуку " Лоуис Вуиттон" вредном више од 11.000 долара држали кукуруз за кокошке за који се верује се да је припадао некадашњој руској краљевској породици.

Александар и Александра Сокрањић из села Мокхнацх нису могли ни да претпоставе какав артефакт чувају у кући. Ипак, сачували су га јер им је годинама служио за чување различитих ствари.

Верује се да је овај сандук припадао некадашњој руској краљевској породици.

Украјински пензионери тако су годинама премештали сандук држећи у њему некада кукуруз, некада лук и друго поврће, док их једног дана њихов рођак није просветлио.

Њих двоје у почетку нису ни покушавали да продају сандук, већ су га одмах однели у локални етнографски музеј.

Директор музеја Максим Булакх испричао је за руске медије да је проверио аутентичност сандука у бутику Луј Витон у Кијеву. Тада је сазнао да је сандук вероватно произведен почетком 1880. године и да би могао да кошта најмање 11.000 долара.

То би била огромна свота новца за два пензионера, али артефакт би заправо могао донети много више новца на аукцији, с обзиром на то да иза себе можда има прилично узбудљиву историју.

Неке сандуке бренда Луј Витон аукцијске куће су продале за више од 100.000 долара. Булакх верује да је баш овај сандук нестао у руском царском возу који је на подручју Украјине излетео из шина 1888. године.

У несрећи је погинуло око 30 људи, док је наводно цар Александар ИИИ придржао кров кочије својим раменима како би омогућио својој породици да побегне. Тада су успели да спасу и овај сандук. Међутим, ово је само један од могућих сценарија.

Сандук је такође као трофеј могао донети кући војник совјетске војске који је ослободио Европу од нациста током Другог светског рата.

Док чекају на аукцију и новац од старог сандука француског бренда, Александар и Александра заменили су сандук лименим лонцем који такође добро чува храну за њихове пилиће.



Извор:Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар