Измијенили статут да би продужили мандат директору

Управни одбор Агенције за осигурање Републике Српске измјенама статута је продужио мандат директора са четири на пет година и омогућио му да на тој позицији остане све до реизбора.

Република Српска 29.10.2019 | 17:06
Измијенили статут да би продужили мандат директору
“Ако се до истека мандата директора Агенције не изврши ново именовање директор ће наставити да обавља своју дужност све док Народна скупштина Републике Српске не оконча поступак новог именовања”, стоји у измјенама статута.

Исто правило је примјењено и за предсједника и чланове управног одбора.

Такође, измјенама статута директор агенције је дужан да именује свог замјеника у случају када је спријечен да врши функцију а који ће имати исти обим права и дужности као и сам директор.

Нова правила око избора челних људи су донесена кроз измјене Закона о друштвима за осигурање који је Народна скупштина РС усвојила на сједници у јулу ове године.

Подсјећамо, избор за новог директора АЗОРС-а је расписан почетком септембра а Славен Дујаковић (ДНС), који је на њеном челу потврдио је да се поново кандидовао.

Оно што је занимљиво, а о чему је ЦАПИТАЛ писао је да ће директора бирати вршиоци дужности, тачније особе које нису именоване на основу конкурса, који у овом случају требају да спроведу.

(Цапитал)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Вјетроказ СНСД-а

29.10.2019 16:27

Од избора до избора: Дување уз вјетар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

1

29.10.2019 16:50

Ово је брука сретни су који нису из добоја и непознају тога ретардираног лика

Name

Миле

29.10.2019 17:59

ДНС је награбио функција у претходном периоду и сада покусавају неким уцјенама и кукњавом то све задрзати. Неце да мозе Павицу!

Name

РГУ БЛ

29.10.2019 17:58

Како је тек у геодетској управи. Сви али баш сви конкурси намештени. Прихватају лажне за пар мјесеци стечене дипломе, именују само оне које одабере Додик, Буди Станковић или Лука Петровић. Пожељно је да о послу појма немају. Никад горе није било у овој управи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре1

29.10.2019 18:04

одвори се земљо.па људи да ли ви знате да је лик помоћни пекарски радник без школе

ОДГОВОРИТЕ