Ђоковић: Мораћу да побиједим сваки меч

Новак Ђоковић говорио је о утисцима и очекивањима пред почетак последњег Мастерса сезоне.

Тенис 28.10.2019 | 22:03
Ђоковић: Мораћу да побиједим сваки меч
Ђоковић ће наступити на Мастерсу у Паризу, где такмичење почиње у другом колу против бољег из дуела Лајовић – Муте.

Српски тенисер је истакао да се физички осећа добро.

"Што се тиче физичке спреме - осећам се добро. Не осећам никакву бол у левом рамену и тако је већ две-три недеље. Тренинзи су добро прошли и надам се да ћу што боље одиграти овде", изјавио је Ђоковић на прес конференцији пред почетак турнира.

Познато је да Новак од наредне недеље неће бити први на АТП ранг листи без обзира шта ове недеље уради у Берсију, али ће имати прилику да се врати на ту позицију на Завршном мастерсу у Лондону.

"Рафа је тренутно у бољој позицији да годину заврши на првом месту. Ја се надам да ћу у трку моћи да умешам прсте. Да бих био број 1 морам да победим у свим мечевима, тога сам свестан, а доста тога зависи и од њега и његове игре. Никада није добро правити овакве калкулације гледајући психички моменат играча, то може да одузме доста битне енергије. Покушавам да не размишљам о томе. Морам да играм најбоље могуће, па ћемо видети шта ће бити", јасан је Ђоковић.

Прочитајте још Федерер одустао од Мастерса у Паризу

Љубитељи тениса су у недељу имали да виде један несвакидашњи призор - тренинг Новака и Надала пред почетак турнира.

"Истина је да нисмо тренирали заједно неколико година, било је чудно, али сам се добро забавио. Било је пријатно, али у исто време и доста интензивно. Између нас увек постоји притисак компететивности, али и доста поштовања. Играли смо пре неколико дана у Казахстану, провели смо неко време заједно. Да, ми јесмо ривали, али нас то не спутава у томе да поштујемо један другог", каже Новак који истиче добар однос са Шпанцем који је увек постојао:

"Увек сам имао овакав вид односа са Рафом, невезан за путању наших каријера. У неким тренуцима било је доста напето због нашег ривалства, али је увек постојало поштовање. Када га видим са друге стране мреже то углавном значи да играмо у полуфиналу или финалу великог турнира. Сада смо само тренирали, али упркос томе интензитет тренинга је био као да смо играли меч".

Британски тенисер Енди Мари је освојио прву титулу после више од две године, у Антверпену.

"Надам се да ће остати у форми и бити међу најбољима, јер је то добро за тенис. Сви смо свесни заоставштине коју ће он оставити, али коју и даље може да надогради. Гледајући све кроз шта је прошао у последње три године фантастично је видети га са титулом у рукама. Само он зна кроз шта је све морао да прође и колико је проблема имао са физичком спремом. Знам колико је то тешко тако да му стварно желим све најбоље", закључио је српски тенисер.

Новак учешће на у Паризу почиње у среду, у другом колу.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар