Начелник УКП-Како је Петар спашен од киднапера

Први човек Управе криминалистичке полиције поручио да за МУП нема нерешивих случајева, као и да ће свим силама бранити безбедност деце и свих грађана

Србија 28.10.2019 | 21:21
Начелник УКП-Како је Петар спашен од киднапера
Захваљујући муњевитој акцији српске полиције, која је употребила све расположиве ресурсе, Петар Митровић (13) из Старе Пазове за мање од 24 сата спасен је из руку отмичара и враћен у родитељски дом. 

У потрази за дечаком учествовао је и начелник Управе криминалистичке полиције (УКП) Дејан Ковачевић, који је од првог тренутка био с колегама на терену.



Муњевито хапшење 

- Много је леп осећај данас бити припадник МУП. Морам да искажем лично задовољство што смо успели да за мање од 24 сата дечака пронађемо живог, здравог и без повреда. Захваљујући преданом и напорном раду комплетног МУП, урађен је сјајан посао, и ја се свима захваљујем и желим да их похвалим због преданог рада. Још једном смо доказали да за нас нерешивих случајева нема и да ћемо свим силама бранити безбедност свих грађана Србије и наше деце - каже за Курир први човек УКП.



Он открива и да је искусним оперативцима врло брзо било јасно да се у овом случају не ради о нестанку, већ о отмици, а на то их је навео разговор отетог Петра са старијим братом.

- Утврдили смо да поруке није писао он и управо тај податак навео нас је на сумњу да је његов телефон у поседу других особа. Из сата у сат смо сужавали број особа на које смо сумњали.

Број је у неком тренутку био изузетно сужен и у први мах смо привели два лица, а онда и остале - објашњава начелник УКП, не желећи да открива детаље оперативног рада због поступка који тек следи пред надлежним тужилаштвом и судом.

Опколили отмичаре 

Када је откривена могућа локација на којој је Петар, припадници УКП морали су да прођу пут дуг пет или шест километара кроз шуму и неприступачан терен, и то у ноћним условима, а да остану непримећени.

- До те локације тешко је доћи и дању. Простор је био неприступачан, било је мрачно, пролазили смо кроз предео жбуња и шуме. Кад смо пришли објекту, у њему није било струје, нити се видело било шта. Припадници УКП су опколили објекат и дечак је пронађен жив, здрав и неповређен - каже Ковачевић.



(Курир.рс/Ј. Спасић)
Фото: Зорана Јевтић

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нострадамус

28.10.2019 20:37

Похвала за полицију.Да ли мозете да ову насу багру у Републици Српској доведете у ред и да откријете ко је убио Давида па Круница Дјуровица и друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гавран

28.10.2019 22:33

Браво за полицију Србије. Следи награда за МУП Србије од Родбине Митровиц. Цуце се ускоро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиционар

29.10.2019 09:05

Све цеститке припадницима МУП-а, тезак и цастан посао. зиви били

ОДГОВОРИТЕ