Тужбе 60 рудара затварају рудник у Зеници?

Посљедња дешавања у Руднику мрког угља Зеница и штрајка рудара у Страњанима изазвале су и покретање тужби рудара за уплате ПИО/МИО обавеза, а на посљедњем састанку овог друштва и синдиката донесен је закључак да би неповлаћењем захтјева за уплату ПИО/МИО доприноса могло доћи до стечаја и затварања рудника.

Босна и Херцеговина 28.10.2019 | 21:09
Тужбе 60 рудара затварају рудник у Зеници?
Више од стотину рудара јаме Страњани прије њеног затварања дало је своје потписе овлаштења адвокату који их је требао заступати поводом уплате ПИО/МИО доприноса, а у коначници велики број рудара је повукао своје тужбе и завршило у јами Распоточје или Стара јама.

Међутим, још увијек 60 комората тражи уплату доприноса, а на посљедњем одржаном проширеном састанку управе друштва, главног одбора синдиката са филијалама, управницима и пословођама погона саопштено је да је у управу Рудника мрког угља Зеница пристило 60 захтјева за уплату ПИО доприноса упућених путем адоквата.

Након што су синдикалне организације Стара јама и Распоточје упознале присутне о ставовима бригада по наведеном проблему образложено је да се захтјеви и тужбе за доприносе требају повући до 5. новембра јер рудник у Зеници неће моћи исплатити плате и топле оброке. 

– Сви радници ће потом поднијети тужбе што ће на крају довести до стечаја и затварања рудника. Обавјештавамо све раднике који су поднијели наведене захтјеве да се јаве својим секретарима погона ради повлачења истих – стоји у обавијести коју потписују управе погона Стара јама, Распоточје, Страњани, Сепарација те радне јединице и службе.

Из Синдиката рудника су рекли како вјерују да ће рудари одустати од тужби и захтјева те да ће се све завршити најбољим исходом за све рударе.

(Српскаинфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Нострадамус

28.10.2019 20:40

Ста је следеци корак наорузавати овај народ и поново у ровове и окренити једне против других и трецих тј.свако против свакога.ПС Бакир Цовиц Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

28.10.2019 21:21

тако су нама прицсли у РАОПУ сви тајно тузили и све са каматама наплатили а ја и јос неки ниста и затворисе га, продасе неком, ТУЗИТЕ УЗМИТЕ СВОЈЕ ПЛАТЕ ... АКО МОЗЕ ДА РАДИ НЕКА РАДИ , АКО НЕ ТУЗИ УЗМИ ПАРЕ И НАПУСТАЈ ПОСЛА ЗА ЛЕДЈА ИМА УВИЈЕК ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министар

29.10.2019 04:31

Само нико није одговоран.

Name

Јоја

29.10.2019 08:14

Вец дузе време нико низаста није одговоран ... ваља презивети