Вијетнам добио документа лица из "камиона смрти"

Вијетнамска влада саопштила је данас да је од британских власти добила документе четворице људи који су прошле седмице пронађени мртви у задњем дијелу камиона у Енглеској, како би се утврдило да ли је неко од њих вијетнамски држављанин.

Свијет 28.10.2019 | 14:40
Вијетнам добио документа лица из "камиона смрти"
Документи су предати вијетнамском министарству јавне безбједности и биће коришћени за помоћ у идентификацији жртава, навео је замјеник министра спољних послова Фам Танг Сон за сајт ВНЕкспрес.

Није познато која врста докумената је послата.

Британска полиција је у почетку вјеровала да су жртве Кинези, али је касније признала да се детаљи око тијела пронађених прошле сриједе у југоисточној Енглеској још откривају. За сада су 24 вијетнамске породице пријавиле нестале рођаке, за које се плаше да би могли да буду међу мртвима.

Вијетнамске власти узеле су узорке косе и друге форензичке материјале од породица које су пријавиле нестале особе, како би помогле у идентификацији.

Британска полиција саопштила је да су уклонили сва тијела из камиона и чекају резултате обдукције. Очекује се да ће идентификација жртава бити тешка, а званичници су рекли да је уз тијела пронађено веома мало докумената.

Кријумчари обично узимају пасоше својих путника како би прикрили њихов идентитет, дајући им нова документа када стигну на одредишта.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар