Сједница СБ УН о Косову под знаком питања

Одржавање сједнице Савјета безбједности УН о Косову и Метохији предвиђене за 31. октобар под великим је знаком питања, а, по свему судећи, иза тога стоји Велика Британија, пишу "Вечерње новости".

Србија 28.10.2019 | 10:27
Сједница СБ УН о Косову под знаком питања
Сједница би могла да буде одгођена јер, како сазнаје лист, на засједање у Њујорку, наводно, не може да дође амбасадор Косова у САД Вљора Читаку.

Према сазнању "Вечерњих новости", иза свега стоји Велика Британија, која 1. новембра преузима предсједавање Савјету безбједности УН, тако да би на њен наговор, још прије мјесец дана планирани дневни ред могао да буде промијењен, односно да буде скинута расправа о Косову и Метохији.

Некадашњи министар спољних послова СР Југославије Владислав Јовановић оцијенио је да би "ово могао бити маневар албанских заштитника како би се тема Косова поново уклонила из УН", али да то неће проћи.

Јовановић је навео да, ако је Читаку спријечена, може да дође неко из Приштине и изнесе њихов став.

"Новости" наводе да је могуће да Британци желе да Косово и Метохија буде тема кад они буду предсједавали, како би усмјерили расправу, а да није искључено ни да је уопште не закажу током мандата.

Лист подсјећа да су управо тако поступили у августу прије двије године, када су одбили да извјештај о Косову и Метохији ставе на дневни ред.

(Вечерње новости)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јаггер

28.10.2019 09:39

То стварање Албаније као државе након балканских ратова је један од највећих узрока страдања на Балкану...закували нам чорбу Британци и Нијемци, али баш зачињену чорбу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

28.10.2019 10:50

Ми смо златни, све нам дуги средили. Како би добро било да смо сами на земаљској кугли, али ни бог није уз нас кад тако не створи.

ОДГОВОРИТЕ