Близанци тукли новинара и возали га у аутомобилу

Близанци М. М. и М. С. саслушани су у И основном тужилаштву поводом сумњи да су противправно лишили слободе Н. Р, новинара једне ТВ са националном фрекфенцијом.

Србија 26.10.2019 | 21:24
Близанци тукли новинара и возали га у аутомобилу
То су наводно урадили како би га принудили да им врати дуг.

Тужилаштво је након саслушања предложило суду да им одреди притвор, речено је Тањугу у тужилаштву.

Према кривичној пријави, Н.Р. је прошле године од осумњичених позајмио 400 евра са договором да им врати 500, без прецизирања када новац треба да врати.

У међувремену је вратио 200 евра, али је средином октобра М.М. интензивно почео да зове Н.Р. телефоном и прети, тражећи да му исплати 500 евра.

Сумња се да су близанци 24. октобра пресрели новинара у центру Београду тукли га, убацили у ауто, возили неко време и тразили му да врати 500 евра.

Догађај је полицији телефоном пријавио очевидац, након чега је интервента патрола пресрела возило у којем су се налазили новинар и осумњичени, које је полиција ухапсила.

Осумњичени су на саслушању делимично признали кривицу али су негирали наводе кривичне пријаве да су тукли Н.Р, а контрадикторни су им и искази поводим висине дугованог износа.

Након што испита оштећеног, тужилаштво ће проценити да ли у овом случају има елемената тежег кривичног дела - отмице, у ком случају би предмет отишао у надлежност Вишем тужилаштву у Београду.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар