Зрињски побиједио Жељезничара

У дербију 14. кола фудбалске Премијер лиге БиХ ХШК Зрињски свладао је Жељезничар резултатом 2:1.

Фудбал 26.10.2019 | 17:23
Зрињски побиједио Жељезничара
Тренер домаће екипе Хари Вукас, што због повреда што у покушају да пробуди успавану укипу, на терен је послао шест нових имена у односу на почетних једанаест у сусрету против Вележа.

Ипак ни бројне измјене нису донијеле превише помака у игри Зрињског. И даље су "Племићи" држали дуго лопту у свом посједу с мало идеја пред противничким голом.

С друге стране, Жељезничар је одиграо скромних 45 минута без озбиљнијег покушаја према вратима домаћих.

Зрињски је повео у 35. минути из практично прве озбиљније ситуације. Након ударца из угла главом с десетак метара погодио је Петар Кунић, кога је обрана Жеље потпуно заборавила.

У наставку су обје момчади заиграле нешто боље, а Жељезничар је до изједначења дошао у 55. минути преко Семира Штилића, који је с десетак метара приземном лоптом свладао домаћег голмана.

Десет минута касније гости су могли до водства. Штилић је одлични шутирао с 12-13 метара, али његов ударац зауставила је статива.

Зрињски је у 80. минути коначно одиграо добру акцију. Лопту је у шеснаестерац убацио Дарио Ругашевић, Иван Чурјурић је вратио лопту у средину, а Кунић је из непосредне близине послао лопту у мрежу за 2:1.

У 86. побједу домаћих могао је потврдити Иван Лендрић, али је нападач Зрињског у ситуацији један на један шутирао равно у гостујућег голмана.

Након побједе Зрињски се попео на пето мјесто љествице с 23 бода, три мање од другопласираног Жељезничара. Сарајево је на врху с 27 бодова и утакмицом мање.

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар