Јокић водио Денвер до побједе у драми

Никола Јокић је већ у другој НБА овосезонској утакмици предводио Денвер до побједе уз трипл-дабл учинак, али је мало ко очекивао да ће Нагетсима бити потребан продужетак да, у прошлом шампионату једну од најслабијих екипа, Феникс Сансе, на свом терену савладају са 108:107.

Кошарка 26.10.2019 | 09:31
Јокић водио Денвер до побједе у драми
Десет секунди пре краја четврте четвртине Денвер је имао четири поена предности, многи у хали су тада кренули ка излазима, али нису ни слутили да то уопште није крај неочекиване драме.

Иако су Санси наступили без прошлогодишњег првог пика, центра Дендреа Ејтона, ране бравуре високог тандема Бејнс – Камински не само да су их одржавале у животу, већ су биле више него довољне да “одсутност” спољне линије Нагетса искористе за изненађујуће вођство од 39:45 на полувремену.

То, заправо, и није било толико изненађење када се узме у обзир да је тандем домаћих Гери Херис – Вил Бартон – Џамал Мареј у прва 24 минута шутирао укупно 4/15, уз три изгубљене лопте и ниједну асистенцију. Никола Јокић је колико-толико одржавао домаћине у игри, до великог предаха је имао 11 поена, седам скокова, пет асистенција, двије блокаде, једну освојену али и пет изгубљених лопти, но било је јасно да Нагетси како знају и умију морају да убаце у већу брзину не би ли спречили сензацију.

И, преокрет је почео баш на леђима Николе Јокића. Одиграо је цијелу трећу деоницу, а Денвер од “-6” дошао до “+7”, уз одбрану која је госте задржала на шуту 7/22, од чега 3/12 са дистанце.

Када се петорка са Марејем, Херисом, Бизлијем, појачањем на крилном центру Џерамијем Грантом и Јокићем разиграла почетком четврте четвртине, није било навијача Нагетса који је сумњао у тријумф.

Ипак, иако је Бизли убацио 11 поена у последњој четвртини, Грант бриљирао на обе стране терена…

… а Јокић тада и дошао до трипл-дабл учинка …

… драма се неочекивано ушуњала у халу у Колораду. Јер, на 10,5 секунди до краја, недуго после Јокићевог важног коша за 92:89…

… Нагетси су, при вођсту од 93:89 ушли у серију гршака када је српски ас отишао на клупу за резерве. Сјајни шутер Санса Девин Букер је дао тројку, а када је Мареј одмакао Денвер на “+3” Бизли је на половини терена, секунд и осам десетинки пре краја последње четвртине фаулирао МВП-а Мундобаскета у Кини, Рикија Рубија, приликом далекометног шута, па је Шпанац са три слободна бацања одвео тимове у продужетак.

И поред тога што су у њему гости остали без расположеног Келија Убреа и разиграног Бејнса, који су стигли до шестих прекршаја, и поред нових Јокићевих бравура, Нагетси су успели да – губе у последњем минуту, иако су у претходном били на пет поена разлике. 

Па опет, после два Јокићева промашаја, Херис је успео да украде лопту Каминском, фаулирани Мареј да са линије за слободна бацања преокрене, да би тренер домаћих Мајкл Малон у последњих 19 секунди, после тајмаута гостију, извео Јокића из игре и у нижу поставу убацио Торија Крега. Управо је он блокирао Девина Букера приликом шута за победу Феникса, те је други тријмф, у другој овесезонској утакмици, припао Нагетсима.

За њих је Јокић дао 23 поена (шут за два 8/14, за три 0/2), а имао је и 13 скокова, 12 асистенција, двије блокаде, једну “крађу” и поменутих пет изгубљених лопти из првог полувремена.

Мареј је убацио 27, Бизли 17, Херис 13, Милсап осам, а Бартон пет поена за домаћине, док су се код Санса истакли Убрсе са 23, Камински са 19 и Букер са 18.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар