Какав посао Партизанове одбране!

Солскјер љут на нападаче што нису добили ниједан дуел у Хумској! Марсијал, Рашфорд, Лингард и Мата на удару тренера.

Фудбал 25.10.2019 | 16:52
Какав посао Партизанове одбране!
Скупи јесу, врхунски нису. И питање је да ли ће постати, Манчестер јунајтед се ионако дуго мучи да постане што је некад био, а ако је судити на основу издања из Београда баш ће му дугио времена бити потребно да постане конкурентан у Енглеској и Европи.

Мада је његов тим победио у гостима после серије од 11 утакмица, Оле Гунар Солскјер није био задовољан учинаком у пољу. Посебно је замерио играчима у маневру што нису вршили озбиљан притисак на последњу линију Партизанове одбране и што нису нападали високо. Уосталом, и Саво Милиошевић је неколико пута од почетка сезоне истицао како одбрану не чини само четворка испред голмана, већ да њу игра цео тим, а Норвежанин је за скромну партију у Хумској окривио навални ред.

„У другом полувремену смо се укопали у наш казнени простор, али смо се у њему добро бранили. Партизан је играо добро у том делу меча, натерао нас да одолевамо у плиткој зони“, приметио је Оле Гунар Солскјеру изјави за клупску телевизију.



Појединчна статистика којом се баве медији на Острву показала је да за 60 минута колијко је провео на терену стрелац одлучујућег гола Антони Марсијал није ушао ни у један дуел, да је његова замена Маркус Рашфорд само једном покушао да узме лопту Партизановим дефанзивцима, али није успео, док Хуан Матаи Џеси Лингард то нису ни пробали, што само казује како добар посао су одрадили црно-бели. Уосталом, сви енглески медији су Мати и Лингарду за учинак у Хумској залепили – петице.

„Нисам задовољан какав посао су нападачи одрадили на дефанзивном план. То нам је био један од квалитета током сеозне, али мислим да у том сегменту малтене нисмо ни постојали у другом полувремену. Проблем мора да се реши, јер не желимо да будемо екипа која ће се бранити искључиво у шеснаестерцу“, додао је Оле Гунар.

Радује га, ипак, стање на табели. Јунајтед је тренутно први, има седам бодова и шансу да већ 7. новембра заврши посао у групној фази, како би се касније, све до пролећа, посветио биткама у Премијер лиги.

„Играћемо у наредном колу са Партизаном, играћемо на победу како бисмо пред последње две рунде осигурали пролаз. Позиција у којој смо тренутно је добра. Поготово је добро што нисмо примили гол, што значи да смо на плану дефанзиве одрадили добар посао, али исто тако знамо да морамо да дајемо више голова“, запазио је Солскјер.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс, Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар